Sakrijte PODBRADAK pomoću OVIH neverovatnih TRIKOVA!

Podbradak često izaziva neprijatan osećaj kod osoba koje ga imaju

Foto: Geinz Angelina/Shutterstock
Foto: Geinz Angelina/Shutterstock
.

Naravno, podbradak neće tek tako nestati, ali ništa vas ne košta da probate neki od ovih trikova.

1. Trik s odećom

Izbegavajte odeću koja pogled fokusira na vrat: izbegavajte bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame. Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberite one niske kragne ili V-izreza. Ako ne volite V-izrez, dobar je i ženstveni izrez lađa kroja.

2. Trik s frizurom

Ne određuje samo odeća kako ćete izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekat gotovo face lift-a, ali bez uplitanja hirurga. Nosite dugu kosu? Onda je dobar izbor rep – izdužuje lice i vrat, pa tako podbradak neće toliko “štrčati”, odnosno isticati se i upadati u oči. Kratki bob može dodati nešto volumena u području oko brade, što će učiniti da podbradak izgleda mršavije.

3. Trik s nakitom

Volite li da nosite dugačke, velike i upadljive naušnice? Bolje ih je izbegavati ako želite prikriti podbradak. Sitne naušnice su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata. Velike naušnice privlače ga baš tamo gde ne želite da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duge da završavaju baš u visini vilice (i podbratka).

4. Trik sa šminkom

Šminka ima mnogo složeniji zadatak od toga da učini oči vizuelno većima ili im naglasi boju. S veštom upotrebom šminke možete učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči. Ako imate dvostruki podbradak, konturisanje je za vas mejk-ap tehnika proizašla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice, možete optički stvoriti senke i linije koje ne postoje.

Izvor: Magazin.novosti