Razlozi zbog kojih treba nositi farmerke

Sinonim su za rok zvezde, kauboje, čvrste guze. Stare dobre farmerke su univerzalan komad odeće kojeg se ne trebate odreći ni onda kada mislite da ste prestari za njih.

.

Dizajnerka Dijana Gilman, koja je i napisala i knjigu o farmerkama, kaže kako su savršene one koje sežu do struka, udobno prianjaju uz nogu, ali savetuje takođe tamni džins, skini modele ali i one koje sežu do bokova..

"U dobrim farmerkama mnogi vam mogu pogrešno proceniti godine, a fascinantno je kako ljudi drugačije reaguju kada imate na sebi farmerke koje vam pristaju", kaže Gilman. One sakrivaju stomak i celulit, a autorka napominje kako starije žene nemaju pogrešna tela za taj svevremenski odevni predmet nego biraju pogrešne modele farmerki. ‘Jednostavno probamo pogrešne modele farmerki’, kaže Gilman i savetuje da se priklonimo modernom tekstilnom čudu, elastinu. Nađite farmerke koje se rastežu.

Osim toga, dobar par farmerki odlično će osvežiti vašu garderobu. Možete ih nositi čak i uz običnu majicu. Izgledaćete kežual i sveže, kao da se niste trudili, a istovremeno ćete izgledati odlično. Dobri stari džins je stanje uma. ‘Iskreno nositi ih je kao sunčani dan, sretan trenutak mog života’, kaže dizajnerica Gilman.

Izvor:ženskikutak