Poprskajte peškir PARFEMOM: Kada budete osetili EFEKAT, primenjivaćete ovu metodu STALNO

Kupili ste novi parfem i oduševljeni ste mirisom, ali biste voleli da malo duže traje. Srećom, postoje trikovi uz pomoću kojih možete da produžite trajanje svog novog omiljenog mirisa.

Foto: etonastenka/Shutterstock
Foto: etonastenka/Shutterstock
.

Jedna od popularnijih metoda, za koju ste možda i čuli, jeste ona koja podrazumeva da parfem nanesete iza ušiju. Na tom delu tela se oslobađa mnogo toplote, što podstiče duže trajanje mirisa.

Međutim, novi trik koji uključuje peškir, potpuno je zaludeo korisnike interneta.

Možda će vam delovati kao da je u pitanju razbacivanje parfemom, ali metoda je zapravo izuzetno praktična i efikasna.

O čemu se radi?

Kada budete oprali kosu, poprskajte peškir parfemom, a zatim njime obmotajte mokru kosu. Šta će se dogoditi? Molekuli mirisa će se mnogo bolje spojiti sa vašom kosom nego sa kožom, a to će rezultirati dugotrajnijim mirisom.

Sada se verovatno pitate zašto je potrebno da koristite peškir, umesto da parfem direktno nanesete na kosu?

Radi se o tome da direktno nanošenje parfema na kosu nije najbolja ideja, jer parfemi sadrže veće količine alkohola, a on u direktom dodiru sa kosom može da je ošteti. Peškir služi kao svojevrsni filter, pa takvo nanošenje parfema kosu čini zdravijom i nežnijom.

Ideja slična ovoj jeste da parfemom poprskate četku za kosu, pre češljanja, i da na taj način, takođe indirektno, nanesete malo mirisa na kosu, piše 24Sedam.