Omekšajte i pripremite kožu za brijanje uz pomoć DOMAĆE KREME SA RUZMARINOM

Tokom leta, brijač je skoro svakodnevno potreban za uklanjanje dlačica. To je nekim damama praktičnija opcija od depilacije. Međutim, uklanjanje dlačica pomoću brijača može da izazove iritaciju ili grubu kožu.

Foto: gpointstudio / Shutterstock
Foto: gpointstudio / Shutterstock
.

Da biste te neželjene efekte izbegli, nikako ne smete brijati kožu "na suvo". Takođe, trebalo bi da nanesete proizvod koji će omekšati kožu i pripremiti je za brijač.

Ako nemate gel ili penu možete sami napraviti kremu od ruzmarina. Ona će učiniti da vaša koža bude svilenkasta, mekana i da se znatno manje iritira. Ne isušuje kožu i ne sadrži sapun, pa je dobra i za one sa osetljivom kožom.

Sastojci:

- 1/3 šolje kokosovog ulja

- 1/3 šolje šea butera

- 1/4 šolje jojobinog ulja

- 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina

- 5 kapi eteričnog ulja peperminta

Priprema:

1. Šea buter i kokosovo ulje otopite na srednjoj temperaturi, mešajući dok se ne otope. Kada se otope, sklonite sa šporeta i prespite u teglicu.

2. Dodajte ulje jojobe i eterična ulja, pa dobro promešajte.

3. Dobijenu smesu ostavite sat do dva u fružideru, dok se ne stvrdne. Pomoću miksera, u većoj posudi dobro umutite rashlađenu smesu dok ne postane prozračna. Nakon toga, vratite je u teglicu, a potom zatvorite. Čuvajte je na tamnom i hladnom mestu. Rok upotrebe je otprilike oko 5 meseci.

Kremu nanosite na vlažnu kožu, neposredno pre brijanja.

Izvor: Magazin.novosti.rs