NIkada nećete imati kosu kao iz frizerskog salona, jer OVE PREPARATE POGREŠNO koristite!

Žene se često pitaju kako nikada ne mogu same da naprave onu frizuru koju dobiju u frizerskom salonu. Čak ste i kupili proizvode koje vaš frizer koristi, ali i dalje nije to taj efekat.

.

Možda ih pogrešno koristite. Bilo da je reč o peni, gelu, ulju ili laku za kosu, svaki proizvod ima svoje specifičnosti i morate znati kako se ispravno koriste.

Pena za stilizovanje

Nemojte nanositi penu na mokru kosu, jer će vam kosa onda biti teška i ulepiće se. Da biste dobili kosi sa lepim i prirodnim volumenom, penu za stilizovanje nanosite na suvu kožu, savetuje wall.hr. Isto tako, nemojte širiti penu na prednji i bočni deo glave. Penu nanesite na samom vrhu glave, pa je proširite češljanjem ka vrhovima. 

Gel za kosu

Gel za kosu je odličan proizvod, ako ga nanosite ispravno. Nanesite malu količinu gela na vlažnu kosu (ne mokru), te je isfenirajte sa okruglom četkom za feniranje. Ako koristite gelove za čvrstoću i sjaj, vaša kosu će upravo takva i biti.

Lak za kosu

Mnogi prskaju lak za kosu preblizu temena, pa se pitaju kako to da im je kosa ulepljena. Važno je zadržati udaljenost od najmanje dvadeset centimetara do glave prilikom prskanja laka za kosu. Obavezno dobro protresite lak za kosu pre nego što ga nanesete.