Nervira vas što vam se ŠIŠKE stalno razdvajaju nasred čela? Četiri načina kako da ih ukrotite

Odluka da ošišate šiške osim što znači veliku promenu, znači i veliku obavezu, jer teško je postići da uvek izgledaju kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Foto: Anetlanda/Shutterstock
Foto: Anetlanda/Shutterstock
.

Kada se šiške razdvoje na sredini, to može biti iz nekoliko razloga. Može biti zato što nisu dovoljno teške ili što je kosa previše meka i potrebno joj je malo više teksture da bi ih držala zajedno.

Srećom, nije nemoguće sprečiti da vam se šiške razdvajaju. Uz prave savete za stilizovanje, možete zadržati svoje šiške u savršenoj formi. Evo stručnih saveta o tome kako da stilizujete svoje šiške da se ne bi razdvajale.

1. Umijte lice

Često zanemaren uzrok zašto se šiške odvajaju tokom dana jesu ulja na licu. Pre nego što oblikujete šiške, obavezno odvojite vreme da obavite rutinu nege kože kako biste uklonili višak ulja sa lica koje bi moglo da izazove haos na vašoj frizuri.

2. Pripremite kosu penom

Kada vam lice bude čisto i pripremljeno, nanesite penu na vlažnu kosu, pre nego što ih osušite. Ovo pomaže u kontroli i oblikovanju kose da ostane preko spojena i preko čela kada se osuši, piše magazin.novosti.rs.

3. Koristite odgovarajuće četke prilikom feniranja

Da biste pomogli da šiške ravnomerno legnu preko čela, najbolje je da koristite veliku okruglu četku prilikom feniranja. Kada su šiške još mokre, osušite ih okruglom četkom jer im to daje dodatni volumen i povezuje ih.

4. Koristite odgovarajući lak za kosu

Kao što smo ranije pomenuli, meka i fina tekstura kose može uzrokovati da se šiške odvoje. U tom slučaju se preporučuje dodavanje spreja za teksturu kako bi se šiške zadržale zajedno. Kovrdžava kosa takođe može da dovede do odvajanja šiški, pa ako ste skloni kovrdžanju, posegnite za sprejom protiv vlage.