Nemate aceton, a hitno morate da skinete lak sa noktiju? Nema problema - predstavljamo vam 5 alternativnih načina!

Ako nemate aceton, a pri tome ste u žurbi, za skidanje laka s noktiju će vam pomoći pet alternativa.

Foto: FotoDuets/Shutterstock
Foto: FotoDuets/Shutterstock
.

Dobar manikir ne traje večno, a pojavljivanje oštećenja može biti problem kada nemate mnogo vremena pre nekog važnog sastanka, posebno ako u tom trenutku nemate aceton.

Međutim, postoje i drugi načini na koje možete ukloniti lak s noktiju, a među njima definitivno nije grebanje.

Pasta za zube

Sve što je potrebno jeste da na nokte nanesete pastu za zube jer ona sadrži etil-acetat, koji je takođe prisutan i u acetonu.

Dezodorans

Dezodorans je još jedan način za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite ga na nokte, a potom počnite uklanjati lak pomoću pamučnog tufera. Možda će biti potrebno više od jednog pokušaja, ali će rezultat biti zadovoljavajući.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

U vreme pandemije koronavirusa veće su šanse da kod sebe imate sredstvo za dezinfekciju ruku. Nanesite malo ovog sredstva na pamučni tufer ili na vatu i trljajte nokte sve dok ne dobijete željene rezultate.

Parfem

Baš kao i dezodorans, parfem može zameniti aceton. Nanesite ga na maramicu ili salvetu te počnite s čišćenjem noktiju. Mnoge žene su priznale da ih je ovaj način skidanja laka s noktiju više puta "spasao".

Lak za kosu

Lak za kosu sadrži alkohol i najbolja je alternativa za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite lak na nokte, ali onda delujte što brže jer se pamučni tufer može zalepiti za nokte, piše Klix.