Muči vas izrastak kose, pucanje gel laka na noktima, loš oblik obrva? Ovo su trikovi kako da u karantinu sve to lepo "zamaskirate"

Karantin je uticao na svaki segment naše svakodnevnice, životnog stila, a nije ni zaobišao negovanje lepote. Ako vas muči kako da sami “zamaskirate” izrastak kose, ispucale krajeve, sprečite pucanje gel laka na noktima i uredite obrve, odgovore vam donosimo u nastavku.

foto: Depositphoto/Lenets_Tatsiana
foto: Depositphoto/Lenets_Tatsiana
.

Izrastak kose usled dužeg nefarbanja

Ukoliko vam previše smeta, možete je sakriti obojenim sprejevima namenjenim za izrastak ili je ovo baš vreme da vratite svoju prirodnu boju kose.

Ispucali krajevi

Pojavljuju se kod mnogih (ne samo u karantinu) zbog nedovoljne nege, učestalog češljanja i upotrebe bjuti uređaja za oblikovanje. Kako to izbeći?

Samo češće koristite češalj, češće vlažite kosu maskama i adekvatnom negom, uz obavezno izbegavanje korišćenja pegle za kosu. Ako su krajevi već počeli sa pucanjem, nažalost, čarobni serumi ih neće povratiti. Tada, jedina opcija je šišanje. Ako niste sigurni da li to umete sami, potražite pomoć partnera sa kojim živite.

Pucanje gel laka

Gel lak iz higijenskih razloga treba menjati na dve do tri nedelje, bez obzira na to koliko možete da vam traje. Većina devojaka ostavlja gel lak duže nego što treba, a ako ste jedna od njih, nemojte čekati da se karantin završi, već sami uklonite gel lak.

Obrve su izgubile oblik

Obrve, poput dlaka na glavi, rastu različitim brzinama za svakoga. Ovo je idealna prilika da napravite dugo željeni oblik, tako što ih nećete čupati, pustićete dlačice da porastu, a nakon karantina prepustićete svoje obrve majstoru.

Suve ruke

Od učestalog pranja, ruke se mnogo suše i pucaju. Ovo poslednje posebno treba izbegavati, jer virus može prodreti kroz fisure. Obavezno koristite kremu za ruke koja sadrži pantenol.

Izvor: cosmopolitan.rs