Megan Markl obožava ove baletanke i iz njih ne izlazi, a i kod nas su popularne! (FOTO)

Omiljene baletanke Megan Markl sjajno se kombinuju uz poslovna, ali i ležerna izdanja. Ipak, stručnjaci kažu da bi pojedine dame trebalo da zaobiđu ovaj model.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Možda smo apsolutnu kraljicu stila Megan Markl do sada viđali uglavnom na vrtoglavim potpeticama, ali nekadašnja vojvotkinja od Saseksa i te kako zna kako da ponese i daleko ležernije komade.

Iako je izborom baletanki privukla popriličnu pažnju, većina se slaže kako je izgledala sjajno.

Kožne baletanke koje je ponela Megan krasi bezvremenski dizajn i jedan je od kultnih modela koji nikada ne izlazi iz mode.

Međutim, činjenica je da, kada je u pitanju ravna obuća, Megan smo do sada mogli videti češće u drugačijem tipu baletanki - sa špicastim vrhom. Nekadašnja glumica ima nekoliko modela, koje je sjajno kombinovala i uz ležerna i uz elegantnija izdanja.

U prošlosti je ovakav tip baletanki najčešće nosila uz mantile i duže jakne, te je u više navrata dokazala da vam nisu uvek potrebne visoke poteptice da biste delovale ženstveno i elegantno.

.

Omiljene su joj crne sa pertlama koje se vezuju oko članka i koje im daju poseban šmek, a koje nosi i uz farmerice i uz haljine.

Ne smemo zaboraviti ni neutralne sive koje se sjajno uklapaju uz "kežual autifte". Takođe, svojevremeno je braon model sa mašnom bio rasprodat u roku od nekoliko minuta od kako su se pojavile fotografije vojvotkinje u crvenoj haljini i ovoj obući. Međutim, stručnjaci i stilisti savetuju dame da budu pažljive sa ovakvim tipom baletanki. Kako kažu, veoma je bitno da ne preterate sa dužinom špica, pogotovo ukoliko ste niže jer noga može delovati neprirodno dugo.

Takođe, pojedini modeli iako su lepi na rafovima, u realnosti mogu delovati "patkasto" te stilisti savetuju da prilikom kupovine uvek nosite neki autfit uz koji biste ih inače kombinovali kako bi mogli da sagledate "širu sliku". Isto pravilo važi i za izrazito visoke dame koje nose veće brojeve. "Ukoliko želite da vizuelno skratite stopalo, ovakvi modeli nisu za vas", savetuju stilisti.

.

Izvor: wanted.mondo.rs