Koža mekana poput bebine: Ovaj piling je idalan za negu tokom hladnih zimskih meseci

Tokom hladnih meseci veći deo naše kože je prekriven garderobom. Zbog toga ona može da promeni svoju boju i postane sivkasta, što je posledica isušenosti. Zato je važno, kako tokom leta, tako i tokom zime koži pružiti adekvatnu negu.

Foto: Pixel-Shot / Shutterstock
Foto: Pixel-Shot / Shutterstock
.

Mehanički piling možemo da napravimo sami uz pomoć namirnica koje već imamo u svojoj kuhinji, kao što su maslinovo ulje, šećer ili so.

Ukoliko želite da vaša koža bude sveža i lepa koristite piling bar jednom nedeljno tokom tuširanja.

Maslinovo ulje ima blagotvorano dejstvo na kožu, neguje je, hrani i čini da bude mekana na dodir. Kod kupovnih pilinga važno je da su čestice koje se u njemu nalaze namenjene upravo za negu kože tela. One se razlikuju od onih koje su predviđene za negu lica.

- Tokom tuširanja lagano nanesite piling na noge, ruke i ostale delove tela. Trljajte kružnim pokretima oko pola minuta. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije sa kože i učinićete da ona izgleda lepo i zdravo. Osim toga, ovakva koža mnogo manje je sklona pojavi bubuljica i akni od one na kojoj se piling gotovo nikad ne radi - kaže američka lekaraka Den Mraz Robinson.

Mnoge žene prilikom pilingovanja kože koriste rukavice specijalno napravljene za tu namenu, koje imaju posebno hrapavu teksturu, a nisu previše abrazivne za kožu tela.

Nakon pilinga obavezno nanesite kremu ili losion za telo, kako bi se koža ishranila.

Idealne formule za negu kože nakon pilinga su preparati koji u sebi sadrže sastojke kao što su vitamni E i hijaluronska kiselina., piše 24sata.hr.