Koje BOJE KOSE I TIP FRIZURA mogu da vas PODMLADE? Ono što ste nosili u 20-im ne znači da će vas podmladiti i u 50-im

Mladolik izgled ne postiže se samo negom kože, već i u kakvom stanju je vaša kosa. Frizerka iz Njujorka Kerolin Njumen tvrdi da prava frizura i boja mogu da “podići” i konturisati lice, pa tako i oduzeti nekoliko godina.

Ilustracija Foto: Mladen Mitrinovic/Shutterstock
Ilustracija Foto: Mladen Mitrinovic/Shutterstock
.

Kako prenosi Ekspres, frizerka poručuje da dobro razmislite o boji kose, jer je ona najvažnija. Recimo, boje koje ste nosili u 20-im, 30-im i 40- možda vas mogu učiniti starijim sa 50, 60, 70 godina.

“Što se tiče boje, uvek bih predložila nijansu ili dve svetlije ako želite izgledati mlađe. Većini će žena pristajati svetlija nijansa kako sazrevaju. Ekstremno tamnija kosa može biti preoštra na starijoj koži te bi vam mogla dodati nekoliko godina”, objasnila je.

Stručnjaci objašnjavaju da sa starenjem, površinski sloj kože (epidermis) se stanji, iako broj staničnih slojeva ostaje nepromenjen. Broj stanica koje sadrže pigment melanocit – smanjuje se i preostali melanociti se povećavaju. Rezultat toga je da koža koja stari izgleda tanje, bleđe i pomalo prozirno.

Dakle, bogati čokoladni ili upečatljivi crni tonovi koji su vam pristajali kada ste bili mlađi, sada bi mogli da “ispiraju” vašu kožu u starijim godinama. Frizerka je predložila da se zato odlučite za višetonsku boju. Upotreba takvih boja, zajedno s pramenovima oko lica, može vam pomoći i u skrivanju sedih. To će vam doneti mnogo “topliji” i mlađi izgled.

“Postoji uobičajena zabluda da zrelije žene uvek biraju kraću frizuru. Verujem da se radi o osećaju samopouzdanja i privlačnosti, a ako se vi osećate dobro sa dugom kosom, onda nema razloga da idete na šišanje”, istiće frizerka.