Kako se rešiti bora? 50-godišnjakinja tvrdi da joj je pomogao "čudan i jeftin trik"

Influenserka koja na svojim profilima deli savete za lepotu i negu kože, otkrila je pomalo bizarnu tehniku za koju tvrdi da joj je pomogla da se reši bora.

.

.

Iako ima skoro 50 godina, kozmetičarka tvrdi kako joj stalno govore da izgleda dosta mlađe, a sudeći po njenom licu, čini se da govori istinu.

Na svom TikToku podelila je video u kojem je objasnila šta joj je pomoglo da se odvikne od mrštenja i pravljenja neželjenih facijalnih ekspresija koji uzrokuju bore.

"Ovo je broj jedan tehnika u svetu lepote", objasnila je i rekla da je sve što nam treba traka selotejpa.

Savetovala je da uzmemo četiri trakice selotejpa i jednu od njih zalepimo uspravno između obrva. Po komad trakice stavimo iznad svake obrve horizontalno, a zatim jedan horizontalno i preko vrha čela. Lice mora da bude čisto i suvo, piše Klix.ba.

Dok je radila sa dermatolozima i stručnjacima, korisnica pod nazivom "shinebeautymalibu" naučila je kako selotejp ima ulogu prirodnog botoksa. Kako kaže, on pomaže da ne pravimo "nevoljne pokrete" koji uzrokoju bore.

"Nemate pojma koliko često to radite u toku dana, a sve to izaziva bore koje ćete imati do kraja života", rekla je.

Objasnila je da će nam te trakice zatezati lice kad počenemo da pravimo te pokrete. Zbog toga ćemo postati svesniji koliko često to radimo.

Kozmetičarka tvrdi kako ju je svemu naučio njen dermatolog i stručnjak za njegu kože dr Brandt.

"Uz malo treninga, naučila sam kako da kontrolišem izraze lica i sprečim nastanak bora", rekla je.

Mnogi su u komentarima napisali kako bi radije dobili nekoliko bora nego se odrekli pokazivanja emocija.