Kako da odaberete SAVRŠENE NAOČARE ZA SUNCE u zavisnosti od oblika vašeg lica

Budući da je leto “iza ćoška” i da uživamo u sve više sunčanih dana, trebalo bi da oči zaštitimo naočarama za sunce.

Foto: Cast Of Thousands / Shutterstock
Foto: Cast Of Thousands / Shutterstock
.

Pri kupivini naočara za sunce ne morate trošiti ogromnu količinu novca kako biste kupili baš onaj model koji vam savršeno odgovara. Bitno je da se opredelite za model koji odgovara vašem obliku lica I izgledaćete atraktivno i moderno.

Naočare nekada znaju da budu veoma skupe, pa ljudi zbog toga misle da će im dobro stajati. To uopšte ne mora da bude slučaj. Nekada možete pronaći baš one naočare koje vama odgovaraju bez puno muke i bez trošenja mnogo novca, samo je potrebno da pratite sledeće savete.

Ukoliko imate okruglo lice trebalo bi da izaberete model koji će ga izdužiti. Izbegavajte okrugle naočare, iako su one sada veoma popularne. Najbolje bi vam stajao široki model sa četvrtastim okvirom.

Ovalno lice je najzahvalnije za odabir sunčanih naočara. Ljudima sa ovim oblikom lica odgovaraju skoro svi modeli naočara, ali ako vam je teško da se opredelite - izaberite blago četvrtasti okvir sa zaobljenim ivicama i nećete pogrešiti.

Ako imate duguljasto lice potrebno je da ga prividno skratite. Za to su možda najbolji izbor četvrtaste i okrugle naočare većih dimenzija.

Širokom obliku lica najviše odgovaraju takozvane pilotske naočare, ili neki oblik koji je neobičnog izgleda kako bi se pažnja usmerila na oči.

Što se tiče četvrtastog oblika lica, vama su potrebne naočare koje će ublažiti te četvrtaste crte lica i najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne sunčane naočare sa tamnim staklima.

Izvor: magazin.novosti.rs