GREŠKE koje žene često prave kada počne da im raste SEDA KOSA...

Svakom u nekom trenutku života počinju da rastu sede vlasi. To se može dogoditi već u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, dok neki primete prve sede u tridesetim i četrdesetim godinama. Ako vam je kosa tek počela da sedi i razmišljate o farbanju, dobro je da znate koju najčešću grešku čine žene u ovakvim situacijama.

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
.

Ako još nemate mnogo sedih, odnosno tu i tamo vidite po koju sedu dlaku, bolje je da koristite polutrajnu boju za kosu, koja će vam pomoći da se sede stope sa ostatkom kose.

S druge strane, trajna boja daće potpunu pokrivenost, ali postoji rizik da tako izgledate previše veštački, pogotovo kada kosa počne da raste. Takođe, kod korištenja trajne boje videćete izraženi prelaz kada se pojavi koren, što znači da ćete ga morati češće da ga farbate kako biste zadržali ujedinjenu boju, prenosi Zadovoljna.hr.

Druga opcija koju možete da isprobate, ako je seda kosa tek počela da raste, jesu pramenovi! Ovo naročito dobro funkcioniše ako prirodno imate svetliju nijansu boje kose.