Frizeri otkrili SUPER TRIK: Saznajte kakvog KVALITETA je vaša KOSA pomoću ČAŠE VODE

Lepa i negovana kosa je jedan je od aduta većine žena, a posebno onih kojima je dobra frizura najbolji "aksesoar". Koliko god da vodimo računa o nezi kose, redovno farbanje i feniranje na kraju ispadnu neizbežni.

Foto: ESB Professional/Shutterstock
Foto: ESB Professional/Shutterstock
.

Iako frizura ispadne dobro, na kraju, zbog izloženosti brojnim termičkim i hemijskim procesima, kosa se oštetiti i često jedino šišanje može da pomogne.

Frizeri su otkrili jednostavan trik kako da za samo nekoliko trenutaka proverite u kom je stanju vaša kosa i da li je vreme za dobru negu ili šišanje, piše lepaisrecna.mondo.rs.

Pre nego što odete u salon vrlo jednostavno proverite da li su vam makaze jedine preostale-stavite vrhove kose u čašu vode. Postoje dva scenarija: ako kosa pluta po površini to znači da je zdrava i da nema mesta panici, a ukoliko potone vreme je da nešto preduzmete. Ako vam je kosa jako oštećena to možete videti i bez sličnih trikova, ali zapamtite da je šišanje jedini spas.

Možete da pokušate da suve krajeve zamaskire raznim uljima i serumima, ali kako bi kosa bila zdrava morate se odreći nekoliko centimetara dužine.