Farbanje kose nije jedino rešenje: TRI prirodna NAČINA da se rešite SEDIH!

Sprečite pojavu sedih vlasi sa sastojcima koje imate kod kuće.

Ilustracija; Foto: Yuliya Alekseeva/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Yuliya Alekseeva/Shutterstock
.

Više ne morate trčati u frizerski salon na farbanje ukoliko primetite da sede vlasi počinju da se pojavljuju na vašoj kosi. Postoji potpuno prirodan način da se rešite ovih neželjenih "gostiju"

Važan faktor koji utiče na pojavu sedih vlasi je svakako genetika. Sede dlake se mogu pojaviti i zbog stresa , nedostatka vitamina, konzumiranja cigareta, ali i zbog upotrebe preparata koji ne odgovaraju vašoj kosi.

Ova tri tretmana vam mogu pomoći da na potpuno prirodan način otklonite sede vlasi.

Kafa

Ova metoda je pogodna za ljude koji imaju tamniju kosu. Možete koristiti espreso kafu, koju ćete nakon što se ohladi preliti po kosi, a potom razmazati duž cele kose. Sačekajte pola sata pa isperite. Primenjujte tretman 2 puta nedeljno.

Kokosovo ulje i kari

Potrebno je da zagrejete kokosovo ulje sa listovima karija. Sačekajte da se ulje istopi i da listovi puste svoju boju. Zatim odstranite listove i ostavite smesu da se ohladi. Njom utrljajte teme, a potom i ostatak kose. Ostavite smesu na kosi sat vremena, pa je operite kao što to inače radite. Primenjujte ovaj tretman pre svakog pranja kose i videćete neverovatan efekat.

Čaj od kamilice

Ova metoda je idealna za ljude sa svetlijom kosom. Potrebno je da nakon pranja, isperete kosu čajem od kamilice. Možete primenjivati ovaj tretman nakon svakog pranja, a broj sedih dlaka će postepeno nestati.

Izvor: Magazin,novosti