Dupli ajlajner je novi bjuti trend: Evo kako da ga SAME NAPRAVITE i to bez muke! (VIDEO)

Bjuti trendovi neprestano se smenjuju, a slično kao i u svetu mode, i šminkeri neretko pronalaze inspiraciju u tendencijama minulih epoha.

Izvor: journal.rs  |  
Ilustracija Foto: marinafrost/Shutterstock
Ilustracija Foto: marinafrost/Shutterstock
.

Iako danas istovremeno dominira nekoliko različitih stilova, slobodno možemo reći da je ranije česta pojava bila da jedan specifičan izgled dominira određeni vremenski period, pre nego što ga zameni novi.

Zato bez teškoća možemo identifikovati specifične frizure ili način šminkanja i asocirati ih sa određenom dekadom. A danas svaki od tih trendova pronalazi način da nas inspiriše i podstakne da isprobamo nove načine šminkanja. Jedan takav je i dupli ajlajner, make up look koji asociramo sa 60-im godinama prošlog veka. Crni ajlajner sa razlogom je jedan od make up proizvoda koji nepogrešivo asociramo sa prošlim vekom. Iako se način njegovog nanošenja menjao sa vremenom, izražena crna linija koja uokviruje i ističe oči u nekoj formi je prisutna na mnogim ikonama toga vremena, počevši od 50-ih pa sve do početka 90-ih, kada je modni i beauty minimalizam stupio na scenu. Dupli ajlajner zavladao je 60-ih, te smo često mogli da ga primetimo na filmskim zvezdama ondašnjeg vremena, kako evropskih, tako i holivudskih. Bridzit Bardot i Ana Karina donele su ovaj trend među Francuskinje, a on se onda proširio dalje zahvaljujući popularnosti filmova u kojima su se pojavljivale.

Kako da napravite "dupli ajlajner"?

Kako biste rekreirali ovaj izgled, liniju ajlajnera izvući ćete kako na gornjem kapku, tako i uz donju ivicu oka. Završni korak je i najvažniji, pa će tako biti potrebno da koso sečenom četkicom produžite donju liniju tako da je ona paralelna gornjoj, ali se sa njome ne spaja. U kojoj meri ćete ih razdvojiti zavisiće od oblika vaših očiju, te u kojoj meri želite da ih istaknete i izdužite njihov izgled.