Da li ste čuli za “HIDRATANTNI SENDVIČ” – tehniku negovanja kože, uz pomoć koje je dubinski hidrirana?

Uz pomoć adekvatne hidratacije, koža će biti mekša, blistavija i elastičnija, što znači da će duže zadržati mladolik izgled – a pravi način za postizanje toga je putem “hidratantnog sendviča”.

Foto: Dean Drobot / Shutterstock
Foto: Dean Drobot / Shutterstock
.

Termin "hidratantni sendvič" odnosi se na proces nanošenja više slojeva proizvoda za negu kože, određenim redosledom, a sa ciljem da koža što duže zadrži vlažnost.

"Termin je dobio ovakav naziv jer ima veze sa zadržavanjem vode u koži i smanjenjem transepidermalnih gubitaka vode. Stavljanjem lakših, vodenastih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim dodavanjem debljih slojeva, voda će se duže zadržati, omogućavajući da koža bude što duže hidrirana", objašnjavaju stručnjaci.

Mokra koža je bolji “provodnik” od suve, što znači da efikasnije i brže upija aktivne sastojke iz preparata. Zato je prvi i najvažniji korak da navlažite kožu, a onda da nanosite proizvode za negu.

Isprskajte lice vodenim sprejem, nanesite serum, a potom i gustu hidratantnu kremu. Na kraju stavite nekoliko kapi ulja i vaša koža će biti neverovatno meka i blistava.

Postoje dve tehnike kada je ova metoda u pitanju.

Za usne: preporučuje se blago vlaženje usta vodom sa česme, nanošenje jednostavne hidratantne kreme, a na sve to se maže bogat sloj balzama.

Za lice: Ako imate suvu kožu, preporučuje se da koristite vazelin kao noćnu masku. U slučaju akni, trebalo bi voditi računa sa korišćenjem gustih i masnih krema, jer one mogu pogoršati situaciju.

Koža na kojoj je "zarobljena" vlažnost bolje će upiti sastojke preparata za negu, čiji će efekat samim tim biti bolji i vidljiviji.

Izvor: lepaisrecna.mondo.rs