AKO VAM PONESTANE ŠMINKE! Trikovi kako da karmin koristite kao senku za oči, maskaru kao ajlajner, i to nije sve...

Nema ništa gore nego kada primetite da ste ostali bez određenog "komada" šminke u momentu kada vam je najpotrebnije.

Ilustracija Foto: MikhalchukStudio/Shutterstock
Ilustracija Foto: MikhalchukStudio/Shutterstock
.

Spremate se za izlazak i vidite da vam je olovka za usne potpuno istrošena ili da ste ostale bez rumenila, korektora, bronzera…

Na svu sreću, žene su bile dovitljive, pa su otkrile da pojedinu šminku možete da koristite u različite svrhe, a da efekat bude potpun i savršen.

Evo kako možete pojedine preparate koristiti na više načina.

Karmin

Kao rumenilo: Jednostavno nanesite ruž za usne na obraze kao rumenilo. Ukoliko se presijava i svetluca, neće vam biti potreban ni hajlajter.

Kao senka za oči: Nežne, rozikaste ili tamnije nijanse možete koristiti i kao senku. Nanesite malo svog omiljenog ruža na očne kapke i problem je rešen. Braon i ljubičasti, a za hrabrije i klasični crveni karmini, savršen su izbor u ovom slučaju.

Kao ajlajner: Ukoliko imate taman ruž, potrebna vam je samo kosa četkica i ne više preciznosti nego što vam je potrebno za pravi ajlajner, prenosi espreso.co.rs.

Senke za oči

Kao bronzer: Braon senka za oči sa blagom narandžastom ili crvenom nijansom, savršena je zamena za potrošeni bronzer. Sve jedno je da li je u pitanju mat ili ima sjaj. Takođe, i bronzer možete da koristite kao senku, naročito leti.

Kao kontura: Za konturisanje su mat senke tamnijih tonova braon boje, prosto savršene.

Kao rumenilo: Svež, rumen izgled lica možete da postignete bilo kojom senkom braon, crvenkaste ili roze boje.

Kao hajlajter: Srebrne, zlatne ili roze senke, koje koristite uglavnom retko i u tragovima, kako biste dodali upečatljiv detalj na svoje kapke, sigurno imate u sklopu palete. Svetlucave senke za oči su odlična zamena za hajlajter na obrazima, ispod obrva i u uglovima očiju.

Mat beličaste ili sive senke, takođe mogu da budu korisne, ako ste dovoljno vešte.

Kao puder za obrve: Tamna ili sivkasta braon, kao i crna boja kojom obično pravite smokey eye odlično pogoduju kao puder za obrve. Važno je samo da se boja obrva podudara sa senkom.

Maskara

Kao ajlajner: Problem sa ajlajnerom je što se relativno brzo suši. Međutim, ne očajavajte!

Jedino što vam je potrebno jeste iskošena četkica kojom ćete zahvatiti boju sa četkice maskare i iscrtati liniju na kapku.

Za izrastak kose: Malo ste zapostavili svoju kosu i niste primetili da vam se pojavio izrastak, a za frizera nemate vremena. Ukoliko imate tamnu kosu, izrastak možete jednostavno da prikrijete maskarom.

Ukoliko vam je izrastak svetliji, posao je još lakši. Pre nanošenja uklonite višak maskare sa četkice da ne biste imali previše boje na kosi.

Olovka za obrve

Kao olovka za oči: Jedina razlika je u tome što je olovka za obrve nešto čvršća od olovke za oči, ali da mogu da se koriste u obe svrhe, nema dileme. Potrebno je samo da, pre upotrebe, malo zagrejete vrh olovke rukom, upaljačem ili fenom.

Kao olovka za usne: Braon tonovi i olovke sa primesom crvene, sjajna su zamena za potrošenu olovku za usne.