Nude look za maturantkinje

Došao je i taj važan dan! Euforija oko maturskih večeri počinje već u prvim danima maja. Savršena odevna kombinacija zadaje glavobolje kako maturantkinjama tako i njihovim mamama. Mnoge od njih će prvi put obuti štikle upravo za maturu, a previše šminke, tetkaste frizure i preterano napadna odeća samo će nepotrebno pokriti njihovu mladost i lepotu. Uopšte nije nemoguce zablistati u pristojnoj haljini koja priliči njihovim godinama, ali i svečanosti kakva je matura. Neretko imamo priliku da vidimo devojke koje se za maturu našminkaju kao da imaju 30 godina.

.

Kako bismo vam pomogli da izgledate najbolje te noći, posetili smo Burlesque Beauty and Health House i konsultovali se sa Anom Petković o trendovima šminkanja za ovu sezonu.

„Pred nama je svakako period maturskih večeri i ono što svaka devojka želi jeste da bude najlepša te večeri. Naši šminkeri u šali kažu da postoji četiri godišnjih doba: leto, jesen, zima i ... matura! Naš salon je speman za ovogodišnju sezonu maturskih večeri, a ono što mi savetujemo svakako jeste da ne treba preterivati sa šminkom jer su ‘nedostaci’ koje devojke u ovoj dobi imaju uglavnom subjektivne prirode i malo ko ih primećuje sem njih samih. Ovog proleća apsolutni hit je ‘nevidljiva šminka’, takozvani nude look, i to je ono što svakako preporučujemo mladim maturantkinjama “ – rekla nam je Ana iz salona Burlesque.

Nude look definitivno jeste klasika. Ovaj trend je modifikovan u detaljima i sada sa pravom nosi epitet modernog. Nude stil šminkanja bio je hit u svetu početkom 90-ih kada se na naslovnici „Vogue“- a pojavila naizgled nenašminkana Kristi Tarlington. Izgledala je senzualno i prirodno, a novi stil šminkanja postao je ultimativni hit.

Ne preterujte!

Najvažnije pravilo nude šminke je – manje je više. Minimalizam je misao vodilja trendova u šminkanju ovog proleća, a njegova dominantna struja je šminka u boji kože. Koža lica mladih devojaka je sama po sebi elastična i blag nanos pudera je sasvim dovoljan da pokrije sve nepravilnosti na licu.

„Puder ne sme da se vidi. Zbog toga koristimo kvalitetne prajmere, to jest fine podloge za puder gelaste teksture. Naš izbor su oni sa svetlucavim roze česticama uz koje će lice izgledati odmorno i sveže. Preko se nanosi tečni puder koji prati prirodan ton vaše kože. U našem salonu koristimo kvalitetnu šminku poznatih kozmetičkih kuća. Tonovi su veseli, ali i dalje elegantni i suptilni i slave ovo godišnje doba ističući prirodnu lepotu – od mat do sjajnih, koralnih i bogatih nijansi boje peska koje su u harmoniji.“ – dodaje Ana.

Oči se šminkaju smeđim tonovima, koristi se boja breskve, nežno ružičasta ili svetlo narandžasta. Kod stavljanja senke najvažnije je da se ne vide jaki prelazi. Maskara na gornjim trepavicama sasvim je dovoljna da istaknete ono najlepše na svojim očima bez preterivanja. Ako imate svetle donje trepavice, oko se ističe mekim svetlobraon krejonom. Kod ovog stila šminkanja veoma je važno da obrve budu deblje, pa ih nemojte preterano čupati. To je sjajan način da prirodnom izgledu date malo dramatičnosti.

Za nude look biraju se kremasta rumenila u toploj boji breskve ili nežno ružičaste. Poenta je da izgledate blago preplanulo, nežno i sveže.
„I za kraj, pre svega morate da shvatite da šminkanje nije prekomerno nanošenje teške i masne šminke i da je vaš glavni adut – mladost. Ako budete imale previše šminke na sebi izgledati ćete napadno.“

Više pogledajte na fejsbuk stranici www.facebook.com/burlesquebahh