Četiri najbolja tretmana za suve ruke

Suve ruke zahtevaju posebnu negu, a uz pomoć ovih trikova i saveta možemo da je učinimo glatkom i mekom..

.

1. Deterdžent za suđe+bademovo ulje
Vaše ruke će biti mekše tokom korišćenja deterdženta za suđe, ako deterdžentu dodate jednu kašičicu bademovog ulja. Voda i ulje će osigurati mekoću i vlažnost kože vaših ruku.

2. Morska so+limun
Mrtve ćelije kože mogu da se uklone tako da pomešate morsku so s limunom i nastalu mešavinu lagano utrljate u ruke pomoću stare četkice za zube. Učinite to dva puta nedeljno i vaše suve ruke će biti meke, a tamne fleke će biti uklonjene.

3. Med+maslinovo ulje
Suve ruke temeljno operite i malo ih obrišite peškirom. Na još malo vlažne ruke nanesite mešavinu kašičice meda i kašičice maslinovog ulja. Zatim stavite ruke u plastičnu kesicu, a potom u pamučne rukavice na 30 minuta. Toplota će izazvati da aktivni sastojci prodiru u dubinu vaše kože.

4. Mleko
U mikrotalasnoj pećnici na 30 sekundi zagrejte šoljicu mleka. Zagrejano mleko prelijte u malo veću posudicu, pa umočite suve ruke na 5 minuta. To će vaše nokte učiniti jačima, a koža neće više biti suva. Mleko sadrži ne samo mlečne kiseline, već i hidroksi kiseline koje će nežno ukloniti mrtve ćelije kože, a kalcijum će ojačati vaše nokte.

Masaža ruku je vrlo bitna
Kako bi podstakli cirkulaciju ruku, masirajte dlan svoje ruke suprotnom rukom. Ovi pokreti su slični onima kada perete ruke. Osim što je dobra za bolju cirkulaciju, ručna masaža je jako dobra i za pokretljivost zglobova vaših ruku.

Izvor: Kiwi.hr