11 kolosalnih grešaka: Mislite da vas čine lepšom, a zapravo uništavaju vašu kožu!

Pre nego što počnete da razmišljate kako sve možete da ulepšate svoju kožu, obratite pažnju na ono što je uništava!

.

Spavanje s šminkom
Odlazak na spavanje s šminkom može da dovede do bakterijske infekcije i začepljenih pora, što može da uzrokuje akne. Od fleka koje ostaju na jastuku se možete čak i razboleti. Svake noći pre odlaska u krevet, uklonite šminku, a zatim temeljno isperite lice i hidrirajte GA pre odlaska na spavanje.

Pratite nas i na Viberu!

Preskakanje obroka
Preskakanje obroka može da uzrokuje brže starenje kože i njeno isušivanje. Pokušajte da u ishranu uključite vitamin C (narandža, limun), B3 (kikiriki), E (avokado) i A (slatki krompir). Na taj način ćete da napravite dobru stvar za svoju kožu.

Nedovoljno tečnosti
Telo se sastoji od oko 70% vode. Svaka ćelija i svaki organ u našem telu treba vodu za normalno funkcionisanje. Kada ne konzumiramo dovoljno vode, poslednje mesto na koje ona odlazi je koža. Bez odgovarajuće hidratacije koža postaje suva i naborana i gubi napetost i elastičnost.

Piling kože
Piling uklanja mrtve ćelije kože ali takođe može da oštetiti vašu kožu i kapilare koji se nalaze odmah ispod površine. Blagi piling jednom nedeljno trebalo bi da bude dovoljan da bi vaša koža izgledala zdravo i negovano.

Kafa
Kofein je glavni krivac za suvu kožu i povećanje bora. Da bi svojoj koži pružili vlažnost, pijte mnogo vode kojoj možete, za poboljšanje okusa, da dodate krišku voća poput narandže ili limuna.

Duga vruća kupka
Iako je povremena duga i vruća kupka dobra, ona zapravo uklanja spoljni sloj epidermisa, što može da dovede do suve i perutave kože. Kada vaša koža tokom kupke počne da crveni i svrbi, znate da je vreme za izlazak iz vode.

Isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda
Da biste izbegli neočekivane reakcije, uvek testirajte nove proizvode – kozmetiku i losione – na malom delu kože. Odaberite neki deo ruke da biste izbegli alergijsku reakciju na licu.

Čupanje obrva
Čupanje obrva može izazvati ozbiljna oštećenja na koži. Za početak, uvek operite pincetu antibakterijskim sapunom. Zatim pripremite kožu stavljanjem vrućeg peškira na područje obrva da bi se otvorile pore. Nakon čupanja obrva, smirite kožu aloa vera losionom da biste izbegli crvenilo i urastanje dlačica.

Korišćenje pogrešnih preparata
Ljudi prave veliku grešku kada peru lice sapunom koji je namenjen za telo. Koristite samo blage preparate za čišćenje lica, posebno ako imate osetljivu kožu. Ako je vaša koža sklona aknama, koristite preparate bez ulja. Za suvu kožu najbolje je da upotrebite losione koji zadržavaju vlagu kože.

Nošenje prljavih naočara
Ne zaboravite svoje sunčane naočare da održavate čistima. Bakterije koje se nakupljaju na njima mogu da uđu u pore oko nosa i uzrokuju iritacije. Redovno čistite cele naočare, a ne samo stakla.

Izvor: Kiwi.hr