Manekenka sa Daunovim sindromom oduševljava modni svet!

Nedavno na Nedelji mode u Njujorku jedna manekenka je privukla posebnu pažnju. U pitanju je Australijanka Medlin Stjuart, jedna od prvih manekenki sa Daunovim sindromom. Ona je ove nedelje ponovo izašla na modnu pistu i efekat nije bio ništa lošiji. Čak naprotiv, njena priča je vrlo brzo postala viralna.

.

Na modnoj reviji brenda FTL MODA u Njujorku na kojoj je predstavljena njihova nova kolekcija za jesen 2016. godine ni jedan odevni komad nije privukao toliko pažnje koliko je to učinila jedna manekenka. U pitanju je Medlin Stjuart osamnaestogodišnja devojka koja je do sada već potpisala nekoliko ugovora.

.

Svetska javnost je za nju čula u septembru prošle godine kada se pojavila na Nedelji mode u Njujorku, a sada je samo nastavila da govori o Medlin.

Zašto?

I AMNyfw -- I AM New York freezing WOMAN lol

A photo posted by Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) on

.

Ova devojka prva je manekenka sa Daunovim sindromom.

Njena majka, Rozen Stjuart, izjavila je za "Daily Mail Australia" da bi uskoro trebalo da postane norma da devojke kao njena ćerka nose revije.

"Ona je sada profesionalni model", rekla je ona.

Na svojoj zvaničnoj veb stranici Medlin je napisala:

.

"Nadam se da ću kroz svoju manekensku karijeru promeniti pogled društva na osobe s posebnim potrebama i na taj način podignuti nivo svesti i prihvatanje"

I čini se da joj dobro ide!

.