Na ovih PET načina ćete uz pomoć samolepljive medicinske trake biti LEPŠE!

Samoljepljiva hirurška traka ne propušta vazduh, ne nadražuje kožu i obično se koristi za pričvršćivanje gaze na rane, raznih cevčica i katetera. ALI ona ima i neke druge "neslužbene" upotrebe u kojima će naročito uživati žene!

.

1. Za udobnije nošenje štikli
Imate nove cipele koje bi mogle da vam stvore žuljeve na petama? 'Kritična' mesta prekrijete ovom ljepljivom trakom, pa tek onda obujte cipele. Traka će sprečiti zadebljivanje kože, a njena boja 'stopiće' se s vašom kožom. Zalepite li treći i četvrti nožni prst zajedno ovom samolepljivom trakom i smanjićete bol u stopalima i pritisak u peti usled nošenja štikli!

2. Za podizanje grudi
Zalepite nekoliko traka ispod grudi, i tako ih stabilizujte i podignite umesto grudnjaka. Ovaj trik ima najviše smisla upotrijebiti kad nosite haljine, majice i bluze otvorenih leđa koje ne dopuštaju nošenje klasičnog veša.

3. Pomaže prilikom šminkanja
Poslužite se samoljepljivom medicinskom trakom i kada želite savršeno da nanesete na kapke ajlajner, a nemate mirnu ruku, ili niste vešti u tom make-up zadatku. Dovoljno je traku prilepiti uz rub oka, a iznad njenog ruba povući željenu crtu.

4. Smanjuje nastanak bora
Zalepite prostor između obrva prije nego što legnete u krevet u obliku slova X. Samoljepljiva traka držat će kožu 'na okupu', a s vremenom će sprečiti nastanak bora koje na ovom mestu nastaju tokom spavanja.

5. Sprečava nastanak podočnjaka
Možda zvuči neobično, ali vredi isprobati. Pre odlaska na spavanje, namažite lice i predeo oko očiju uobičajenom kremom. Potom zalepite samoljepljivu traku na predeo ispod očiju gde obično imate podočnjake. Pritisak će smanjiti pojavljivanje neugodnih kolutova nakon buđenja.

Izvor: zadovoljna.hr