Maska za lice koja otklanja fleke od akni

Delotvornost će vas sigurno oduševiti!

.

Sastojci:

1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
1 kašičica meda
1 kašičica svežeg soka od limuna

Zašto ovi sastojci deluju?

Cimet

Cimet se koristi već hiljadama godina zbog svojih jakih anti-gljivičnih i anti-virusnih svojstava. Ima antimikrobno delovanje, smanjuje rizik od oboljenja uzrokovanih bakterijama. Sadrži niz snažnih antioksidativnih jedinjenja i pomaže u sprečavanju preranog uništenja zdravih ćelija u telu i na koži.

Muškatni oraščić

Muškatni oraščić deluje anti-upalno i pomoći će da ožiljci od akni brže nestanu. Korišćen je od davnih vremena za mnoge kožne bolesti, uključujući i ekcem. Muškatni oraščić je bogat mnogim vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, riboflavinom, niacinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima kao što su beta-karoten i kriptoksantin.

Med

Med ima antibakterijsko i protiv-gljivično svojstvo i pomaže dezinficirati i ubrzati proces ozdravljenja akni. Upija nečistoće i pomaže kod čišćenja kože. Pun je antioksidansa koji će vam pomoći “ispeglati” kožu i vratiti joj sjaj, neverovatno hidrira i ostavlja kožu čistom i mekom.

Sok od limuna

Limun je bogat vitaminom C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i pomlađenu kožu. Limun će ublažiti i posvetliti ožiljke i tamne fleke i dati jedan predivan, blistav, svetli ton koži. Doneće sjaj vašem licu i očistiti ga “do dna” svake pore. Korišćenje limuna čini kožu fotoosjetljivom pa budite sigurni da se klonite sunca nakon stavljanja ove maske.

Priprema:

1. Pomešajte sve sastojke zajedno u pastu.

2. Nanesite na lice izbegavajući zonu oko očiju i usta. Neka odstoji 30 minuta … ili barem 10 minuta ako ne možete da izdržite peckanje. Peckanje se smiri u prvih 5 minuta, onda nestaje.

3. Isperite masku toplom vodom i nanesite vašu uobičajenu kremu.

NAPOMENA: Ako imate osetljivu kožu, izostavite ili razredite limun. Ako ga izostavite, dodajte malo više meda da bi smesa bila gusta. Ne koristiti ovu masku za piling kože. Maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozaceje i drugih vaskularnih oboljenja kože jer med širi krvne sudove. Kao zamena za med, ovde može da poslužit bela ili zelena glina. Meša se u istim proporcijama s ostalim sastojcima maske i razblažuje vodom do željene teksture.

Imajte na umu da je ovo maska koja deluje postupno. Nanosite je 2 puta nedeljno i videćete brzo ogroman napredak na koži!

Uz doslednu primenu, ova maska će posvetliti i otkloniti fleke i ožiljke, smanjiće bore i pomoći vašoj koži da dobije sjaj i zdrav izgled.

Izvor: Atma