Nasmejte se pa najpreciznije stavite rumenilo!

Koja nijansa vama najbolje pristaje i kako se najbolje stavlja? Odgovaramo na sva pitanja o rumenilu koja su vas ikada interesovala.

.

Ključna reč je: malo! jer rumenilo treba da izgleda prirodno, da se stopi s kožom bez oštrih i napadnih prelaza.

Nanošenje rumenila na obraze po pravilu je završni potez u šminkanju koji povezuje šminku u skladnu celinu. Pritom, rumenilo treba da bude usklađeno s bojom i tenom kože.

Šminkeri kao najbolji izbor često preporučuju onu nijansu rumenila koja odgovara boji obraza kad se koža prirodno zarumeni.

Načelno, ženama svetlije puti pristaju nežniji tonovi ružičaste i boje breskve, a na tamnijoj puti dobro izgledaju i dublje, smelije nijanse koje otvorenije “vuku“ na narandžasto.

Oblik lica određuje kako ćete naneti rumenilo. Za pravilno, ovalno lice važi poznata preporuka da se rumenilo nanosi kružnim pokretima četkice unutar trougla između tri određene tačke: vrh jagodične kosti - donji rub slepoočnice - rub uha.

Za “omekšavanje“ četvrtastog lica preporučuje se rumenilo tik ispod jagodica obraza, u potezu prema slepoočnicama.

Za izduživanje okruglog lica nanesite rumenilo duž jagodične kosti, takođe u potezu prema slepoočnicama.

Nanosite rumenilo s osmehom! Šminkeri kažu da se na nasmejanom licu najlakše uočavaju obrazi i jagodične kosti.

Nova rumenila sadrže visoke koncentracije pigmenata, a ipak su prozračna i nežna poput svile. Često su obogaćena blistavim česticama koje hvataju svetlost pa vizualno omekšavaju i ujednačuju crte lica.

Izvor: Ordinacija.hr