Maska uz pomoć koje ćete se rešiti akni

Imate problema s aknama? Ovo je prava prirodna maska za vas!

.

Akne su najčešći kožni problemi muškaraca i žena, a najviše se javljaju kod mladih ljudi. Osim toga, ožiljci od akni su takođe vrlo česti problem koji narušava izgled lica. Takvoj koži lica je potrebna posebna njega. Domaća maska ​​protiv akni na bazi jabukovog sirćeta, zelenog čaja, meda i šećera će nahraniti kožu i smanjiti posledice najčešćeg problema mladih.

Koje sastojke upotrebiti?

Jedan od sastojaka ove maske je med koji vlaži kožu i podstiče obnovu ćelija. Ima važnu ulogu u borbi protiv akni jer ima antibakterijska i antiseptička svojstva. Smanjuje crvenilo i upale, te daje koži mekoću. Najbolje je koristiti domaći organski med jer u nekim slučajevima može da izazove iritaciju kože.

Alfa-hidroksi kiselina u jabukovom sirćetu otvara pore i uklanja mrtve ćelije kože.

Zeleni čaj je pun antioksidansa koji su ključni u borbi protiv slobodnih radikala. Ako se koristi na koži, zeleni čaj zaglađuje kožu i daje joj zdraviji izgled. Ima protivupalna svojstva i odlično deluje na akne.

Šećer je prirodni piling koji uklanja mrtve ćelije kože.

Priprema maske

Pre nanošenja maske, uklonite šminku i isperite lice toplom vodom koja će otvoriti pore i omogućiti da maska uđe u dublje slojeve kože.

Sastojci:

1 kašičica jabukovog sirćeta
2 kašičice zelenog čaja
1 kašičica meda
4 kašičice šećera

Priprema:

Sve sastojke stavite u činiju i dobro promešajte. Ako želite gušću smesu, dodajte još šećera. Masku ravnomerno nanesite na lice. Nekoliko minuta masirajte lice kružnim pokretima. To će ukloniti mrtve ćelije kože i podstaći cirkulaciju. Ostavite masku da deluje 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Ponovite postupak jednom ili dva puta nedeljno.

Eksperimentišite s drugim sastojcima

U masku po želji možete da dodate i druge sastojke. Kao na primer kurkumu u prahu koja ima antibakterijska i antiupalna svojstva. Sadrži antioksidanse koji pomažu u regeneraciji kože. Koristite jednu kašičicu kurkume u prahu.

Antiupalna svojstva ima i cimet, zato je njegova upotreba u maski protiv akni vrlo poželjna. Koristite jednu kašičicu cimeta.

Izvor: Kiwi.hr