Jedan proizvod iz kuhinje rešiće vas noćne more zvane - mitiseri!

Ko bi rekao da ćete rat protiv dosadnih mitisera dobiti uz pomoć samo jedne namirnice: JAJETA!

foto: Depositphotos/poznyakov
foto: Depositphotos/poznyakov
.

Problem sa problematičnom kožom sklonom pojavi bubuljica i mitisera, ponekad može da bude tako uporan i naglašen da predstavlja pravi pakao. Pokušavali ste da pronađete pravi način na koji ćete rešiti ovaj problem?

Predlažemo vam jedno jednostavno, a pritom efikasno rešenje. To je maska za lečenje bubuljica, koju možete da napravite i upotriebite za samo nekoliko minuta.

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

  • 1 jaje,
  • 1 papirna maramica,
  • nekoliko odgovarajućih posuda.

Način pripreme i upotreba maske:

Najpre razbijte jedno jaje i razdvojite belance od žumanceta. Nakon što ste to uradili, belance umutite, ali tek toliko da ono postane fino kremasto i da pritom zadrži providnu i penastu teksturu. Tako umućeno belance, u ravnomjernom i tankom sloju nanesite na kožu lica.

Zatim, papirnu maramicu iscjepkajte tako da jedan iscjepkan komad možete da zalepite na čelo, drugi komad na bradu, treći komad na nos i četvrti i peti komad na obraze. Zalepite komade maramice preko belanceta na pomenute regije kože lica. Ukoliko vam je ostalo još umućenog belanceta, dodatno ga nanesite ravnomerno na lice preko zalepljene papirne maramice.

Sačekajte da vaša maska od belanaca deluje onoliko koliko je potrebno da se komadi maramice potpuno osuše. Nakon toga, jedan po jedan komad papirne maramice brzim i preciznim pokretima odlepite sa lica. Osetićete blago peckanje na koži u trenutku kada se komadi maramice budu odepljivali. Može da se dogodi i da vam koža bude blago crvena. To ne treba da vas zabrine jer je samo trenutna i potpuno normalna reakcija kože.

Nakon toga, umutite žumance koje vam je preostalo nakon upotrebe jajeta i njime namažite kožu celog lica u tankom i ravnomernom sloju. Sačekajte da žumance deluje oko 5 minuta na kožu, a zatim se umijte što obilnije najprije što toplijom, a zatim i hladnom vodom.

Na koji način deluje ova maska

Belance ima osobinu da neutrališe prisustvo masnoća i nečistoća koje su prisutne u unutrašnjosti vaših pora i koje uzrokuju pojavu bubuljica i mitisera. Uz to, belance deluje i tako što smiruje upalu kože zahvaćene prisustvom bubuljica i tako što zatvara pore.

Sa druge strane, žumance sadrži izobilje hranljivih sastojaka koji jačaju otpornost kože na prisustvo bubuljica i mitisera. Svrha upotrebe papirne maramice je to što na taj način, sa lica možete da skinete znatno veću količinu masnoće i nečistoće sa kože, nego što biste mogli ukoliko bi ste belance samo isprali sa lica.

Koliko često je potrebno koristiti ovu masku?

Preporučljivo je koristiti je jednom nedeljno. Nije potrebno češće, a ne preporučuje se ređe od toga.

Izvor: lepotica.rs