Maska od papričice - delotvoran lek protiv opadanja kose

Ako vam kosa umereno opada ne treba preterano da brinete. Ali, šta se dešava kada vam se čini da više kose ostaje na četki nego na glavi?

.

Napravite masku za kosu od papričica!

Nedostatak vitamina

Za normalan rast dlake na prvom mestu potrebni su vitamini A, E, C, PP i grupa vitamina B. Ako telu nedostaju vitamini, teško da ćete imati lepu frizuru. Obogatite ishranu svežim povrćem, voćem i žitaricama.

Stres

Ako ste često zabrinuti zbog bilo kog razloga, stres može dovesti do prekomernog gubitka kose. Kad god primećujete da počinjete da brinete, duboko udahnite i pokušajte da pobegnete od problema. I zapamtite veliku stvar – samohipnoza. Same sebe ubedite da svakodnevni problemi i sitne svađe sa suprugom ne vrede izgubljenih nerava i vaše kose.

Možda vam se dešavalo da posle hladnog dana na poslu izađete napolju bez kape ili šešira. Možda nemate vremena, ali kosa svaki put doživi takav stres kada se nađe na hladnoći. Hladnoća utiče na kosu da ostane bez dovoljno snage.

Da oživite kosu i sprečite opadanje kose koristite tinkturu od paprike koja jača oslabljenu kosu i koja će probuditi uspavani folikul dlake.

Kako napraviti tinkturu od paprike za kosu?

Sastojci:

1 crvena papričica;
1 šolja votke.

Priprema:

Iseckajte papričicu i pomešajte sa votkom. Sipajte smesu u staklenu teglu i stavite na tamnom mestu da odstoji 2-3 nedelje. Nakon tog vremena, tinktura je spremna za upotrebu.

Maska od pomorandže za blistavu kosu

Maske sa tinkturom paprike protiv opadanja kose

1. Nikada ne koristite čistu tinkturu, već je koristite u kombinaciji sa maskom za kosu. Jednu kašike tinkture od papričice pomešajte sa jednom kašikom lanenog ili ricinusovog ulja. Dobijenu smesu dobro utrljajte u kožu glave i ostavite 25-30 minuta.

2. Uzmite jednu kašiku čičkovog ili maslinovog ulja, jednu kašiku meda, jedno žumance, sok od jednog crnog luka srednje veličine, jednu kašiku tinkture. Pomešajte dobro i nanesite na koren dlake i kožu glave. Masku ostavite da deluje 40-50 minuta.

Za suvu kožu glave napravite masku od dve kašike tinkture, pomešajte sa jednim žumancetom i pola šolje jogurta. Dobijenu smesu stavite na koži glave i držite 30 minuta.

U svim maskama sa tinkturom papričice, možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

Maska od banana za kosu sa sjajem

Izvor: ženski magazin