Želite da vam parfem na telu stoji duže? Evo šta bi trebalo da uradite...

Donosimo vam sedam pravila kojih bi trebalo da se pridržavate ukoliko želite da vam parfem duže potraje.

.

1. Pravilo: Nanesite onaj parfem koji nakon nekoliko minuta više ne osećate na sebi. Tada je miris idealan za vas i nenametljiv na okolinu.

2. Pravilo: Nanesite toliko parfema, da ga osoba do vas oseti, ali ne i cela okolina. Ako osoba koja stoji nekoliko koraka dalje kaže da mirišete, onda ste možda preterali.

3. Pravilo: Nanesite parfem na područja gde se oseća otkucaj srca - na početku vrata, na unutrašnji deo zgloba, koleno, lakat i iza uva.

4. Pravilo: Tokom dana, koristite više ekstremno svež parfem, pogotovo ako radite s ljudima u skučenom prostoru. Jak parfem ostavite za večernje prilike.

5. Pravilo: Ako želite da vaš parfem traje, onda koristite losion za telo s istim mirisom kao parfem. Parfemski mirisi najbolje će se zadržati na vlažnoj koži.

6. Pravilo: Nemojte napraviti "oblak" parfema, a zatim prošetati kroz njega, to je isto kao da ste hodali kroz vazduh - miris će biti izgubljen.

7. Pravilo: Nemojte koristiti jedan parfem. U svojoj kozmetičkoj torbici ili ormariću držite nekoliko različitih parfema, i koristite ih prema sezoni, prilici ili raspoloženju. Držite ih u mraku (zaštićenim od sunca) i na hladnom mestu, tako će parfem trajati duže.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: wall.hr