Nemate vremena da operete kosu? Ove frizure će vas SPASITI!

I pored svih preparata za ulepšavanje kose i šampona za suvo pranje kose prljava kosa nikada ne može da izgleda dobro. Tada jedino od pomoći može da bude dobra frizura. Evo, na primer, neka od ovih...

.

Nekoliko stvari koje treba imati na umu ako vam je kosa prljava: Najbolje je da koristite šampon za suvo pranje kose, jer pomaže i apsorbuje masnoću iz kose. Takođe, lokne bolje stoje na prljavoj kosi, tako da je možete oblikovati presom ili četkom za uvijanje.

Pletenica – riblja kost
Ako vam je kosa u haosu i izgleda prljavo ispletite pletenicu, u poznatu riblju kost. Ova vrsta frizure prikriva mastan izgled vaše kose.

Neuredna punđa
Neuredna punđa je klasičan tip frizure za koji se možete odlučiti kada vaša kosa nije sveže oprana. Ako želite da paradirate sa vašom talasastom kosom, probajte sa neurednom i laganom punđom u potiljku ili na vrhu glave, dok će neki talasasti pramen naglasiti “nemarnost” frizure.

Konjski rep
Konjski rep vezan na jednoj strani je najbolje rešenje za masnu kosu, ali jedini nedostatak ove frizure je da kada se stavi preko ramena, kosa će dotaći lice, a to nije dobro ako vaša kosa izgleda masno. Dakle, pokušajte sa visokim konjskim repom.

Pola-pola
Polovina pokupljene kose je savršena frizura koju možete da napravite bez pranja kose. Izgleda uredno i čini da izgledate previše trendi!

Kapa na glavi
Sakrijte svoju prljavu kosu šik kapom. Takođe možete isprobati kačkete ili beretke, ako je potrebno. Možete probati sa frizurom u Rijana stilu.

Morski talasi
“Beach” talasi su jednostavno najbolje rešenje za vas kada kosa nije čista. Samo prstima prođite kroz kosu, stavite penu za učvšćivanje i namestite razdeljak na sredini temena.

Punđa na jednoj strani
Da li ste isprobale najnoviju frizuru – punđa na strani. Pa, ovde je vaša šansa da isprobate ovaj seksi i vruć izgled, ako vaša kosa izgleda neuredno i masno. Sve što treba da uradite je da uvijete svoju kosu i vežete u potiljku na jednoj strani.

Izvor: zenskimagazin.rs