Lepota

Stežu vas kožne čizme? Raširite ih za čas!

Kožna čizma se na kraju prilagodi nozi, ali za to treba dosta vremena i do krajnjeg cilja moguće je pojavljivanje bolnih žuljeva. Olakšajte sebi nošenje nove obuće i raširite je sami...
08.10.2015. - 10:48h

Niste odoleli lepim kožnim cipelama, kupili ste ih iako su vam bile malo tesne, očekujući da ćete ih "razgaziti". Ipak, posle 30 minuta provedenih u njima shvatili ste da nisu bile baš toliko vredne bolova, a za žuljevito stopalo i druga komotnija obuća može da postane problem. Ne očajavajte, već preduzmite sledeće:

* Kožne cipele možete brzo da omekšate i proširite pomoću fena za kosu. Potrebno je da ih dobro zagrejete nekoliko minuta i kada osetite pod prstima da je koža postala mekša, napunite ih debelim čarapama. Možete i da obujete debele čarape, a potom uđete u cipele i šetate po kući, dok se koža sasvim ne ohladi.

* Efikasan je i sistem hlađenja. Kese za zamrzivač napunite vodom, dobro zatvorite i stavite u tesne cipele. Potom ih obmotajte u platno i sa sve kesama u njima stavite u zamrzivač, držite ih najmanje nekoliko časova. Za to vreme će se kese zalediti, a led će raširiti cipelu.

Izvor: Superžena