Mali trikovi da što duže ostanete preplanuli!

Volite letnju boju kože? Ali ona se, na žalost, ne zadržava baš dugo, sem ukoliko ne znate nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći.

.

Konačno ste postigli željenu preplanulost koju želite da što duže i zadržite. Donosimo vam korisne savete pomoću kojih ćete u tome i uspeti.

Piling pre sunčanja

Gornji sloj kože tamni. Taj gornji sloj se guli gotovo svake dve nedelje. Da biste sprečili da se oguli gornji sloj kože, uradite piling barem jednom nedeljno. Bilo bi dobro kada biste piling celog tela uradili malo pre sunčanja.

Povećajte unos vode

Pripazite na to koliko unosite vodu, naročito dok ste izloženi suncu, kada gubite više vode putem znojenja. Kada je koža suva, ona može da počne da se guli. Da bi ćelije kože ostale hidrirane, važno je da ih hranite spolja i iznutra. To znači da pijete vodu i da kožu negujete hranjivim losionom.

Smanjite korišćenje gela za tuširanje

Svaku priliku za hranjenje kože i iskoristite. Jedan od najlakših načina da to napravite jest da smanjite korišćenje gela za tuširanje. Ako vam je to nezamislivo, počnite da koristitie one koji su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka.

Izvor: centarzdravlja.hr