Kako koristiti majonez za negu suve, oštećene i beživotne kose?

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za negu kose. Prilično neobična komponenta za negu kose.

.

Međutim, korist koju donosi za suvu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocenljiva. Majonez je u stanju da ojača kosu, stimuliše njen rast, hidrira je i kosi da zdrav prirodni sjaj.

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a takođe je čine zdravom i prirodno sjajnom.

Oni, kojima sporo raste kosa, treba da obrate pažnju na ove maske, jer je majonez zaista u stanju da značajno ubrza rast kose.

Majonez za negu suve i oštećene kose:

Neophodno je znati da je za negu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti majonez iz prodavnice, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svežih i korisnih sastojaka.

Pripremiti domaći majonez uopšte nije teško, jer za njegovu pripremu potrebno je samo par minuta. 

Kako koristiti majonez za negu kose?

Pre svega, potrebno je da znate da je najbolje masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, pre nego što planirate da je operete. Pripremljeni domaći majonez doveden do sobne temperature, nanosi se četkom na vlažnu prljavu kosu i raspoređuje se po celoj dužini, od korena (ako je kosa suviše suva), pa do krajeva.Staviti najlon- kesu, a potom uviti glavu peškirom…

Maska se drži na kosi najmanje pola sata, a zatim se temeljno ispira toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu (on će eliminisati miris). Pošto majonez poseduje masnu konzistenciju, ispiranje će trajati malo duže. Masku sa majonezom koristiti najmanje jednom nedeljno, a kod veoma suve i oštećene kose – 2-3 puta nedeljno.

Najjednostavniji, a pri tome efikasan i delotvoran recept je: obilno naneti majonez na kosu, umotati glavu i držati ga 1,5-2 sata..Nakon toga masku isprati šamponom i balzamom.

Već posle par upotreba vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete na kosi primetiti neverovatnu, pozitivnu promenu.

Izvor: Uspešna žena.