Žene provode 37 dana godišnje u ŠOPINGU!

Pripadnicama lepšeg pola nikad nije dosta krpica!

.

Žene u proseku provedu "tričavih" 37 dana godišnje u šopingu! U istraživanju koje je objavio britanski list "Daily Mail", učestvovalo je 1.000 dama, a svaka deseta je priznala da bar jednom nedeljno kupi neki komad odeće, jer ima osećaj da nema šta da obuče.

Ovi podaci su primenjivi i na Srbiju. Pripadnicama lepšeg pola nikad nije dosta krpica, čak i kada nemaju priliku da ih iznose.

Kašnjenje na sastanke često pravdaju činjenicom da su im sve stvari iznošene ili demode, iako su sate provele ispred punog ormana. A on je, pritom, krcat tek kupljenim haljinicama i majicama. Onda izlaze histerišući ili ostaju kod kuće sa suzama, dozvoljavajući sebi da ih odeća izvede iz takta i pokvari im raspoloženje.

Šta se krije iza ove "zavese"? Da li je nezadovoljstvo ponudom u garderoberu zapravo odraz onog dubljeg, emotivnog? Ili im je problem pogled u ogledalu, kada shvate da im linija nije kako bi trebalo da bude, pa sve svaljuju na "nestašicu" krpica?

Ženama jednostavno nikad nije dosta odeće. Postoje "trendseterke", koje večito osećaju taj pritisak zbog čestih promena modnih trendova, a žele da uvek budu na "prvoj liniji". Među njima su i tinejdžerke, zato što je u prirodi ovog doba potreba da se bude lep i dopadljiv, a u tim godinama se taj utisak stiče posedovanjem onog što je poslednji modni krik. Mnogi tvrde da dame kupovinom žele da nadomeste nezadovoljstvo emotivnim stanjem, pa koliko god da besomučno šopinguju, uvek će im se činiti da nemaju ništa. Tek kada se srećno zaljube ili ih više ne muči sumnja u partnera, mogu da "progledaju" i shvate da imaju lepe odevne kombinacije.

Psiholozi se slažu da kada žena kaže da nema šta da obuče, u stvari misli da ne postoji ništa što joj u tom trenutku deluje dovoljno primamljivo.

"One bi htele da izgledaju ovako, a u tom momentu to nije izvodljivo, jer im sve stvari izgledaju obično, pa počnu da osećaju nemir. Tada kreće panika u fazonu "Joj, šta ću sad", a svi znamo da od paničenja ništa dobro ne može da nam se desi. I tako one zaista ostaju u uverenju da nemaju u čemu da izađu iz kuće ", objašnjava psiholog Danijel Mils.

On podseća da, s druge strane, odeća može da popravi raspoloženje, podigne samopouzdanje i pruži dobru dozu adrenalina uz koju će žena tog dana sijati. A ona isto tako može da nas "spusti" na zemlju, jer je vezujemo za ljude i događaje, pa ako smo omiljenu jaknu "uparili" sa lošim uspomenama, stvorićemo averziju prema njoj.

Da bi se našalio na ovu temu, modni kreator Majkl Kors je "izbacio" citat, kojim je, ipak, mnogo toga ozbiljno rekao. Po njemu, 70 odsto odeće u ormanu moralo bi da bude kombinacija "mesa i krompira" (to su standardni, klasični komadi), dok bi preostalih 30 trebalo da čine "sosevi i glazura" (boje, dezeni i aksesoari). A žene, kao za inat, mahom imaju obrnutu ili pogrešnu proporciju, tako da im je teško da izaberu i naprave dobru kombinaciju.

Provirite i vi u svoj garderober. Možda pronađete rešenje!

Izvor: Novosti