Lepota

Najbolji načini uklanjanja dlačica za svaki deo tela

Brijanje, depilacija voskom ili kremom ili laser – vreme je godine kada se mnoge žene pitaju kako je najbolje ukloniti suvišne dlačice s tela. Ako želite da vam koža bude idealno glatka ovo su najbolja rešenja.
02.07.2015. - 09:38h

Bikini
Želite li da se zauvek rešite dlačica s bikini zone? Onda, ako ste u mogućnosti, razmislite o trajnom uklanjanju dlačica laserom. Potrebno će biti pet do osam tretmana da dlačice prestanu da rastu, odnosno da njihov rast bude minimalan (sitne dlačice koje se pojave mogu se ukloniti tretmanom jednom godišnje).

Drugi najbolji način je brijanje uprkos popularnom verovanju da je dlačice na bikiniju najbolje ukloniti voskom. Brijanje je ipak pogodnije za osetljivu kožu prepona i postoji manja mogućnost urastanja dlaka nego kod depiliranja voskom.

Pazuh
Kao i na preponama, i koža pazuha je tanka i vrlo osetljiva zbog čega je i na ovom području brijanje najbolja opcija. Obavezno koristite kremu ili gel, a dlačice brijte u svim smerovima jer one tako i rastu. Želite li da uklonite apsolutno svaku dlačicu pomerajte brijač gore – dole i suprotno te iz jednog u drugi ugao.

Noge
I za ovaj deo tela brijanje je najbolja opcija. Ako su vam dlačice na nogama jake i debele, možete ih stanjiti i prorediti s nekoliko tretmana laserom (verojatno ćete i dalje morati da ih brijete, ali ne tako često). Za najbolji rezultat brijte se tako da preko svakog dela nogu dvaput pređete s brijačem – prvi put potegnite brijač u smeru rasta dlaka, a drugi put u smeru suprotnom od rasta dlačica. Na taj način ponovno izrasle dlačice imaće šiljati vrh zbog čega će se činiti tanjim.

Nausnice
Nekoliko tretmana laserom biće dovoljno da uklonite dlačice sa nausnice. Želite li brže rešenje upotrebite kremu za depilaciju.

Obrve
Čupanje pincetom najbolji je način za oblikovanje obrva i uklanjanje suvišnih dlačica. S tom metodom preciznije ćete urediti obrve nego depilacijom voskom, a bićete mirni oko tri do četiri nedelje. Nabavite pincetu s vrhom koji može dobro da zahvati i najsitnije dlačice.

Izvor: Zadovoljna.hr