Ubacite štapiće od sladoleda u ključalu vodu i dobijete odličan aksesoar!
Čim pojedete omiljeni slatkiš štapić bacite u kantu. Kada vidite šta od njega možete da napravite to više nećete raditi.
U jednu šerpu sipate vodu i ostavite da proključa.
Kada postane vruća (ne mora da proključa) u vodu ubacite štapiće i kuvajte ih oko 30 minuta uključaloj vodi.
Nakon toga skinite s vatre i pustite da štapići stoje u vrućoj vodi još 30 minuta.
Nakon toga vaši štapići će postati savitljivi.
Uključite rernu na 200 stepeni.
Uzmite čašu ili šolju i u nju stavite štapić tako što ćete ga obaviti oko unutrašnjeg dela i tako dobiti krug.
Ako se desi da jedan ili dva štapića puknu to je skroz ok. Dešava se.
Čaše sa štapićima ubacite u zagrejanu rernu i ostavite ih u njoj oko 30 minuta dok se skroz ne isuše.
I gotove su!
Sada samo treba još da ih ukrasite. Mašti na volju! To možete čak i sa svojim klincima da uradite!
Neki deo vam nije bio jasan? Pogledajte u videu: