Osam načina za korišćenje četkice za zube u svakodnevnom ulepšavanju

Ko bi rekao da su četkice za zube odlično malo pomagalo u svakodnevnim ženskim ritualima!

.

1. Kod nanošenja šampona za suvo pranje kose

Primena šampona za suvo pranje odlična je u onim situacijama kada nemamo vremena, a i bolje je rešenje od svakodnevnog pranja kose. Naime, prečestim pranjem možemo da naškodimo kosi pa su stvoreni šamponi za suvo pranje koji u trenu sakupljaju višak masnoće s temena. Četkica za zube može da vam bude od velike pomoći kod nanošenja suvog šampona jer ćete pomoću nje moći da aplicirate onu količinu koja vam je potrebna i ravnomerno je rasporedite po vlasištu.

2. Za razdvajanje trepavica

Svi se ponekad susrećemo s problemom stvaranja grudvica kod nanošenja maskare. Grudvice na trepavicama vrlo je teško popraviti, a ako ih dirate prstima samo ćete pogoršati celu stvar. U takvim slučajevima je odlično rešenje četkica za zube. Uzmite staru, opranu i dobro osušenu četkicu i pomoću nje popravite trepavice. Suva četkica će odvojiti vaše trepavice i učiniti da izgledaju lepše i bujnije.

3. Prilikom manikira

Postoje dva načina na koje možete da koristite četkicu za zube kad radite manikur. Prvi način je da uz pomoć nje s nokta i ispod nokta uklonite svu prljavštinu prije nanošenja laka za nokte. Drugi način se odnosi na korišćenje četkice kao alata za uklanjanje kožice oko noktiju.

4. Piling usana

Želite li daimate mekane, sočne i nežne usne, potrebno je da redovno radite piling usana. Odličan alat koji će vam pritom pomoći je svestrana četkica za zube. Bitno je da znate da tom prilikom koristite što mešu četkicu da ne bi oštetili usne. Za piling, četkicu umočite u vazelin i nježno utrljajte kružnim pokretima.

5. Četka za kosu

Imate li problema sa zamršenom i neposlušnom kosom, koristite četkicu za zube. Umesto češlja onaće lako razmrsiti zapetljanu kosu. Isto tako, možete da je koristite i kod izrade raznih frizura za tapiranje kose.

6. Za obrve

Ako su vaše obrve ponekad neposlušne lako ćete ih ukrotiti četkicom za zube. Nežno četkanje četkicom za zube izravnaće sve zalutale dlake. Nakon što ih sredite, možete da ih zaližete lakom za kosu da bi ostale na mestu. Pre svakog korišćenja operite četkicu za zube.

7. Nakon depilacije

Mnoge žene imaju problema s uraslim dlačicama nakon depilacije, a nekima ne pomaže čak ni piling kože. Ako imate takvih problema, nanesite malo pilinga na četkicu za zube i pređite preko uraslih dlačica. To bi trebalo da rešiti problem.

8. Za čišćenje kozmetičkih proizvoda

Četkice za zube dizajnirane su za čišćenje, a osim za zube možemo da ih koristimo i u mnogim drugim situacijama. Na primer, odlična je za čišćenje raznih kozmetičkih proizvoda i alata, poput češljeva, četki, fena... Možete da je koristite suvu ili mokru, zavisno o vrsti prljavštine.

Izvor: Žena.ba