Kako da smanjite bol tokom depilacije?!

Ukoliko imate nepodnošljiv bol tokom depilacije, postoji nekoliko trikova da bol bude izdržljiviji.

.

Depilacija voskom je jedna od najjednostavniijih metoda uklanjanja dlačica i uglavnom ste zadovoljni rezultatima međutim, bol koju osećate prilikom depilacije voskom ponekad može da bude nepodnošljiva. 

- Uvek dlake uklanjajte sa manjih delova kože. Kada su noge u pitanju krenite sa područjem oko zglobova i zahvatajte manje površine.

- Pola sata pre nego krenete na depilaciju popijte neku tabletu protiv bolova.

- Pre nego krenete da skidate dlake voskom trljajte područje ledom sve do trenutka kada vam koža postane otporna na nadražaje. Tako ćete lakše podneti depilaciju, jer će led delovati poput anelgetika.

- Pre depilacije potrebno je da napravite piling da biste uklonili mrtve ćelije kože. Na taj način dlake će lakše izaći.

- Period između dve depilacije ne bi trebalo da bude previše dug. Na depilaciju bi trebalo da idete kada su vam dlake dužine 7 milimetara.

- Ako ste se već odlučili na depilaciju voskom svakako biste trebali da izbegavate brijač. Radije se strpite do sledeće depilacije. Ukoliko između depilacija koristite brijač, dlake će vam postati gušće i deblje, a sama depilacija voskom bolnija.

- Jako je bitno da tokom depilacije dobro zategnete deo kože sa koje vučete trakicu. Ukoliko to radite u kozmetičkom salonu, sami zategnite kožu sa koje vam kozmetičarka vuče trakice.

- Nikada ne bi trebalo da idete na depilaciju kada imate one dane u mesecu, jer je tada depilacija mnogo bolnija.

- Nakon depilacije nemojte da depilirano područje izlažete suncu i nemojte da nosite usku odeću. Takođe nije preporučljivo nanositi losion za telo 24 sata nakon depilacije da ne bi došlo do iritacije kože.

Izvor: Ljepota.ba

Pročitajte i:

Tečno zlato idealno za negu lica