Negujte kožu prema svojoj krvoj grupi

Kako treba pravilno da negujete svoju kožu određuje i vaša krvna grupa. Za čiso lice bez bubuljica i mitisera pogledajte kakva nega je neophodna...

.

Krvna grupa A

Žene koje imaju krvnu grupu A, imaju kožu s vrlo malim porama, koja je manje sklona znojenju i nema probleme s previše masnoće, što se odnosi i na toplije mesece u godini. Previše kozmetičkih preparata može značiti preveliki stres kože i začepljivanje pora. Može se reći da osobe s krvnom grupom A imaju nešto hladniju kožu. Za ovaj tip kože preporučuje se korišćenje maslinovog ulja, jer upravo ono ima vitamine koji će najbolje negovati kožu. S obzirom da osobe s krvnom grupom A imaju nešto nižu osnovnu temperaturu, to znači i stezanje kože, što može da uzrokuje lagane bore, nabore i linije, ne samo po licu nego i po celom telu, zato se preporučuje nošenje nešto toplije garderobe, da koža ne bi prebrzo ostarila.

Krvna grupa B

Za razliku od vrlo “zahvalne” kože osoba koje imaju krvnu grupu A, krvna grupa B je, može se slobodno reći, suprotnost. Naime, te osobe imaju vrlo osetljivu kožu, koja je sklona čestim promenama, zbog spoljnih i unutrašnjih uticaja. S obzirom da je metabolizam osoba s krvnom grupom B nešto brži, postoji mogućnost lakšeg mašćenja kože, pa se zbog toga preporučuju sredstva za čišćenje kože koja su blago kisela. Izbegavajte sapune s mirisima. Piling lica definitivno se preporučuje, ali neka bude blag. Kada radite piling vrata učinite to pokretima gore dole, jer time podstičete prirodni tonus kože.

Krvna grupa AB

Koža osoba s krvnom grupom AB ima vrlo veliku sposobnost prilagođavanja različitim uslovima, i vrlo dobro se prilagođava pojačanom sunčevom zračenju. Negativna strana ove vrste kože je da nešto ranije može pokazati znakove zrelosti i starenja. Kada je reč o nezi kože, treba staviti naglasak na prirodnu kozmetiku, uključujući domaće preparate. Prvenstveno, izbegavajte umivanje u tvrdoj vodi i nabavite dobar sprej za lice s mineralnom vodom. Osobe s AB krvnom grupom često imaju probleme s perifernom cirkulacijom, pa postoji mogućnost bledog izgleda lica, što možete s pravom šminkom pretvoriti u svoju korist.

Krvna grupa 0

Za kožu osoba koje nose u sebi krvnu grupu 0, najvažniji je dobar san svako veče, bar osam sati. Ako to uspete, sigurno nećete imati toliko problema s kožom, zbog proširenih pora, pojačanog mašćenja, odnosno isušivanja. Potrebno je izbegavati sredstva za čišćenje lica na bazi pene, jer ona previše isušuje kožu, što će uzrokovati prekomerno mašćenje i probleme s kožom. Umesto toga koristite blage kreme ili gelove za čišćenje. Koristite kreme i druge kozmetičke preparate koje u sebi imaju zaštitni faktor, jer koža ima vrlo loše mogućnosti zaštite protiv UV zraka. Leti ne izlazite iz kuće bez faktora 20, a zimi bez faktora 10.

Izvor: Zdrava i sretna