Šest saveta za bržu kupovinu farmerki

U ponudi je mnoštvo modela, ali naći onaj koji nam najbolje pristaje je kao tražiti iglu u plastu sena. Zato, razmislite o ovih nekoliko saveta. Zaista mogu da vam pomognu...

.

1. Ne kupujte nikad za broj veći
Veliki broj dama ima običaj da kupi jeans za broj veći jer se u onom koji je navodno njihova veličina oseća nekako neprijatno, ali nedajte da vas uzan model koji vas blago steže odupre od kupovine jer jeans sam po sebi ima elastin koji uslovljava da se rasteže nakon nekoliko nošenja i pranja. Zato je čak bolje da kupite model za broj manji od vašeg. To se ne odnosi na boyfriend model koji se po difoltu nosi ležernije i koji i treba da bude malo širi (ali malčice jer mora da pada savršeno na bokove). Naravno ukoliko kupujete jeans koji se nimalo ne rasteže i prilično je krut, onda i možete da procenite da li vam je potreban za broj veći.

2. Eksperimentišite
Klasika je ok, ali s vremena na vreme probajte da nosite neki drugi kroj, drugu boju jeansa. Možda u početku vam se neće činiti da je pačvork model idealan za vas, ali ko zna, možda se iznenadite.

3. Duplirajte
Kada pronađete model koji vam odgovara, ako ste u mogućnosti kupite dva para.

4. Nije samo bitno kako vam stoji napred
Većini cura je itekako bitno kako im farmerice stoje napred, ali šta je sa pozadinom? Možda je još bitnije kako vam je neki model legao pozadi, odnosno da li se prilagodio zadnjici?

5. Dužina nije bitna
Ukoliko vam neki model odgovara na struku, butinama i na zadnjici, a dužina vam je jedina koja vas odgovara, kupujte! U bilo kom trenutku možete kod krojača da skratite farmerice.

6. Istražite i raspitajte se za cene, ponudu...
Čak i ako ste pronašli neki brend koji vam odgovara, nemojte samo da se fokusirate na njega. Na tržištu postoji nekoliko zanimljivih brendova koji nude veliki izbor modela koje možete da isprobate.

Izvor: Elle.rs

Pročitajte i: 

Pet načina da bezbolno hodate na štiklama!