Zašto je loša ideja da žene briju lice kao muškarci?

Stručnjaci sada tvrde da bi žene bile lepše kada bi brijale lice kao što to rade muškarci!

.

Žene briju noge, briju se ispod pazuha ali da li bi trebale da briju lice što u poslednje vreme savetuju stručnjaci? Apsolutno ne!

U istraživanje da li je to dobra ideja ili nije upustio se Daily Mail jer su sve češća savetovanja dermatologa da žene treba da svoje lice briju!

Zašto?

"Zato što se tako redovno radi piling, žiletom se skida mrtvi sloj kože", kaže Dr Majkl Prager i dodaje:

“To je poput mikrodermoabrazije jer podstiče proizvodnju kolagena i zbog toga odlaže nastanak bora”.

On takođe tvrdi da žene ne bi trebale da se plaše da će im nakon brijanja dlačice postati snažnije jer je to MIT. Dlačice samo “izgledaju” tamnije i deblje jer rastu pod drugačijim uglom.

“Mnogi muškarci briju lice i samim tim redovno rade piling lica godinama, i to dva do tri puta nedeljno", kaže dermatolog Dr. Nil Šulc.

Svoja lica navodno su brijale i Elizabet Tejlor, Merilin Monro i Kleopatra. 

Da li neko stvarno misli da žene u 21. veku imaju vremena da svakoga dana briju celo svoje lice ne bi li ono bilo mekše?

Uostalom, Gardijan je vrlo brzo sam napravio istraživanja na ovu temu i došao do podataka da je tvrdnja da muškarci zbog brijanja izgledaju mlađe potpuna besmislica. Muškarci imaju deblju i mladalačkiju kožu jer muški androgeni povećavaju debljinu njihove kože za 25 odsto u odnosu na žene! Takođe, muškarci proizvode više sebuma koji redovno podmazuje i hidrira kožu. I možda najbitnije, muškarci imaju veću gustinu kolagena u koži od žena zbog čega sporije stare.

Zato ukoliko želite da vam koža lica bude mekša, zaboravite na savete sa jutjuba o brijanju lica, već idite na piling tretman ili uradite sami piling lica kod kuće i to će biti sasvim dovoljno.

Nemojte se igrati jer se greška sa brijanjem lica više nikada ne može ispraviti!

Ne znate kako da uradite piling lica? Evo nekih saveta:

Piling za lice od kukuruznog brašna i mleka

Piling za lice sa kafom

Prirodni piling

Piling od kokosa i lavande