Morska so - tajni sastojak savršene kože!

Da li znate kako vam sve morska so može dovesti kožu do savršenosti?

.

Naše telo sadrži istu koncentraciju minerala i nutrijenata poput morske soli, pa nije čudno da je ona i prirodni saveznik za balans, zaštitu i obnavljanje kože tela.

Jedna od glavnih razlika između morske i obične soli je njihov sadržaj minerala: Morska so je prepuna minerala (kalcijuma, magnezijuma, gvožđa...) koji igraju ključnu ulogu za zdravlje kože..
Kako sve možete da koristite morsku so za lepotu kože?

Maska za zaštitu!

Kombinujte morsku so i med koji imaju protivupalna svojstva, smiruju kožu i ispravljaju nepravilnosti. Ovakva maska će koži vratiti vlažnost i kontrolisati proizvodnju ulja. Pomešajte dve kafene kašike soli i četiri kašičice meda. Ostavite na koži 10-ak minuta pa isperite.

Maska za čišćenje pora!

So prodire dubinski u pore, balansira masnoće i uništava bakterije koje mogu da uzrokuju pojavu akni. Pomešajte jednu kašiku soli u čaši vode i otopite. Stavite tečnost u flaši sa raspršivačem i jednom na dan poprskajte po licu.

Piling za telo!

So je prirodni sastojak koji najbolje čisti mrtvi sloj kože. Takođe uz pomoć minerala omekšava i hidrira kožu. Pomešajte četvrtinu šoljice soli sa istom količinom maslinova ulja i napravite gustu pastu. Stavite na dlanove i nežno trljajte po željenom području. Isperite toplom vodom

Opuštajuća kupka!

So apsorbira prljavštinu i dubinski čisti pore. Minerali iz nje obnavljaju zaštitnu barijeru i zadržavaju vlagu. Dodajte pola šoljice soli u vruću kupku, a onda se opustite u njoj 15 do 30 minuta.

Izvor: Ordinacija.hr