Odeća sa mirisom viskija! Inovacija ili ludost?

Iako kažu da kada je ponesete nikako nećete bazditi kao da ste popili litre alkohola, možete li da zamislite da se oko vas umesto parfema širi miris alkohola?

.

Škotska modna kompanija "Harris Tweed Hebrides" osmislila je liniju odeće koja ima miris viskija, verujući da će taj potez prekinuti popularnost tvida kao materijala koji su nosili prethodni naraštaji.

"Harris Tweed Hebrides" novu kolekciju predstavili su u popularnoj bivšoj berlinskoj pivnici.

"Procenili smo da je to pravo mesto za predstavljanje svih inovativnih faktora ovog projekta, posebno mlađim naraštajima", rekao je kreativni direktor kompanije Mark Hogart.

Novo ruho je plod saradnje destilerija viskija Johnnie Walker Black Label, naučnika s edinburškog univerziteta Heriot-Watt i krojača tvida sa ostrva Man.

"Nećete bazditi kao da ste bili u birtiji. Ovo je mnogo profinjenije, pomalo apstraktno. Ali temelj su potpuno isti sastojci", rekao je Hogart. Odeća zadržava svoj poseban miris i nakon hemijskog čišćenja.

"Harris Tweed Hebrides" je najveći proizvođač tvida Harris, grube tkane tkanine koja se izrađuje na škotskom arhipelagu Hebridima od 1846. godine.

Izvor: Novi magazin

Pročitajte i:

Kape od kojih će vam neprestano krčati creva!