Lepota

Evergrin šminka - Šta nikada neće izaći iz mode...

Trendovi dolaze i prolaze, ali neke stvari ipak ostaju. Ukoliko niste sigurne kako da se našminkate za Novu godinu nećete sigurno pogrešiti ukoliko izaberete...
19.12.2014. - 09:31h

1. Crveni karmin
Simbol senzualnosti i ženstvenosti. Crveni karmin svima stoji, važno je navići se na njega i odabrati pravu nijansu. Bilo da imate tanje ili punije usne, tamniji ili svetliji ten – postoji crveni karmin za vas. Budite uporni i pronaći ćete ga. I ne štedite! Za crveni karmin je jako važno da bude kvalitetan i postojan.

Žene koje nose crveni karmin izgledaju vrlo glamurozno i šik. Njega treba ukombinovati sa samo malo druge šminke. Ajlajnerom ili samo kvalitetnom maskarom. Ne preterujte sa rumenilom. 

2. Ajlajner
Crni ajlajner je veliki prijatelj crvenog karmina ali i neupadljivih “nude” usana. Sa njim oči izgledaju mistično i zavodljivo. Postoji više načina na koji se ajlajner može upotrebiti na očima ali se žene načešće odlučuju ili za bademaste ili “mačije oči”. 

Postoji i više vrsta ajlenera, pa tako imamo tečne, tuševe, u olovci, gelu… Nije ga lako staviti ukoliko nemate rutinu, posebno ako je tečan. Ali ako počnete da ga redovno koristite, liniju ćete vrlo brzo iscrtavati iz svega nekoliko poteza.

3. Veštačke trepavice
U svega nekoliko trenutaka sa veštačkim trepavicama postajete diva! Kada njih stavite ostala šminka može i treba da se svede na minimum. 

I za lepljenje trepavica je potrebna veština. Trudite se da ih zalepite tik uz koren vaših trepevica, a ukoliko i ostane prostor popunite ga ajlajnerom ili crnom senkom. Budite pežljivi da veštačke ne zalepite za svoje trepavice. Ukoliko se to dogodi ne paničite malo tonika za skidanje šminke rešiće taj problem.

4. "Smokey eyes"
Čini se da nijendan način šminkanja nije toliko popularan kao "smokey eyes". Tražimo ga šminkerkama za venčanja i druge svečane prilike, šminkamo se tako kada izlazimo u grad…Obožavamo "smokey eyes". 

Na prvi pogled izgleda vrlo jednostavan, ali ovaj “zadimljeni” izgled uopšte nije tako lako napraviti a da pri tom izgledate kako treba. Tajna je u kvalitetnim senkama i njihovom senčenju. 

5. "Nude" karmin
Već nekoliko godina je popularan “nude” make up izgled – Lice gotovo bez šminke, a i te kako našminkano! Ta nevidljiva šminka zapravo je naš “retuširan” prirodan izgled. Bez bubuljica, podočnjaka… Deo tog izgleda su i nude usne. 

Nude usne su nezaobilazni deo skoro svake dnevne šminke ali i smokey eyes-a budući se uvek treba držati pravila, ako istaknete oči nemojte i usne.

Izvor: Lepotica.rs

Pročitajte i: 

Nežna maska za jaku kosu!