10 stvari koje svaka žena mora da ima u torbici

Bilo da idete na posao, šoping, kafu sa drugaricama ili možda u noćni izlazak neke stvari moraju uvek da budu uz vas!

.

1. Karmin ili sjaj za usta

Svaka žena zna moć omiljenog karmina - njegova raskošna boja može da vam ulepša dan i pomogne da uz minimalno truda izgledate dobro. Čak i ako nemate vremena za dugotrajno šminkanje, malo ruža na usnama podariće vam svež izgled.

 

2. Manikir set

Etui koji sadrži turpiju za nokte, pincetu i makazice za nokte i više je nego korisna. Zacepljen nokat koj se stalno kači za odeću, izvučena nit na tuniki ili dlačica koju ste zaboravili da iščupate samo su neke od situacija u kojima vam ovakav neseser dođe kao naručen.

 

3. Tamponi i ulošci

Zahvaljujući stresnom načinu života majka priroda zna da zakuca na vrata i onda kada je nismo očekivali. Budite pripremljene unapred pa u torbicu stavite kutiju tampona i/ili nekoliko uložaka, koje zauzimaju zaista malo mesta.

 

4. Maramice

Maramice, bile one obične ili vlažne, treba da vam budu standardni deo tašne. Osim za čišćenje ruku, možete da ih iskoristite i kao osveživač kože tokom dugotrajnih putovanja, kao i za uklanjanje razmazane šminke.

 

5. Mini apoteka

Koliko ste puta na poslu ili tokom obavljanja poslova po gradu osetili glavobolju ili menstrualne grčeve, a apoteke nigde u blizini? U torbicu ubacite nekoliko tableta protiv bolova i vaš problem je rešen. Ako vam zatrebaju, imaćete ih pri ruci, a ako vam ne trebaju, još i bolje. Isto vredi i za sprej za nos i/ili kapi za oči, ako ste skloni alergijama ili patite od prehlade.

 

6. Hemijska olovka

Živimo u digitalno doba, ali dobra stara hemijska olovka treba da bude standardna pratnja svake ženske torbice. Nikad ne znate kada ćete morati da potpišete nešto, zapišete važan podatak ili možda na ruku zgodnog muškarca svoj broj telefona.

 

7. Ogledalce

Praktično ogledalce njabolji je ženski saveznik u situacijama u kojima se svaka od nas barem jednom našla. Upadne vam nešto u oko, rasplačete se zbog tuge, sreće ili vetra ili pak želite proverite zube nakon ručka, ogledalce rešava sve ove probleme.

 

8. Balzam za usne

Mnoge žene svoj omiljeni balzam za usne drže na radnom stolu, u dnevnom boravku pa čak i pored kreveta. Zašto se ne bi našao i u vašoj torbi? Uz ovakvog SOS saveznika vaše usne uvek će biti spremne za poljubac.

 

9. Dezodorans

Žene su uvek u akciji, a akcija sa sobom donosi i znojenje. Dezodorans mini pakovanja zauzima vrlo malo mesta u torbi, a uz njega ćete se osjećati sveže i mirisno.

 

10. Upaljač ili šibice

Stavite u torbicu šibice ili upaljač čak i ako ne pušite, pa nemate stvarne potrebe za ovim pomagalom. Sa šibicama možete da rešite problem izvučene niti na odeći, njima možete da zapalite vatru i zagrejete se ako se nađete u neočekivanoj situaciji usred prirode.