Ognjen Kutanjac - Dečko sa naslovne strane "Vogue"

Mnoga deca kao mala sanjaju da postanu poznata, da imaju svojih 5 minuta slave. A samo nekima se ta želja ispuni. Tu sreću da stane pred foto objektiv fotografa svetski poznatog italijanskog magazina „Vogue“, i da ostvari svoj dugogodišnji san imao je osamnaestogodišnji Banjalučanin Ognjen Kutanjac.

.

Još kao mali Ognjen je sanjao da svojim izgledom i harizmom krasi naslovne strane modnih magazina, reklame za garderobu i parfeme. Pre dve godine mu se ovaj san donekle ostvario. Jedan naš domaći fotograf ponudio mu je saradnju sa prestižnim italijanskim magazinom „Vogue“ koju je oberučke prihvatio.

“Moda je sastavni deo mog života, moj beg od stvarnosti... Kada mi je teško i kada ne znam šta da radim, otvorim ormar, nađem neku dobru kombinaciju i napravim čuveni selfie, podelim to s drugima i izazovem reakcije. Mnogi me pitaju da li sve to radim samo da bi me drugi primetili i pohvalili, a moj odgovor je ne jer smatram da samo ukoliko nešto voliš i nečemu si posvećen celim svojim bićem, možeš biti uspešan u tome. Ukratko moja ljubav prema modi traje već godinama, rodila se kada sam po prvi put u životu pogledao jednu mušku modnu reviju koja me ostavila bez daha. Tada sam rekao sebi, Ognjene, ako mogu oni možeš i ti. Sada sa trudim da ostvarim svoj san” priča Ognjen.

I to nije sve. Ognjen ne sanja samo jedan san, već dva. Svoje dve velike ljubavi. Modu i medicinu!

“Smatram da je obrazovanje uvek na prvom mestu, a onda dolazi sve ostalo. Modu i medicinu nikada nisam spajao, to su dve stvari koje čine moj život ovakvim kakav jeste. Od petog razreda osnovne škole znao sam da želim da budem lekar, ali isto tako sam žudeo za tim da moja fotografija zasija na naslovoj strani nekog prestižnog časopisa”, kaže Ognjen.

Na naslovnu stranu VOGUEa ne dolazi se lako. A on je do nje dospeo, kako kaže, slučajno!

“Fotografija za VOGUE nastala je sasvim slučajno. Kada sam se slikao nisam ni sanjao da ću na kraju te nedelje osvanuti na njihovom portalu. Naime, oduvek mi je bila želja da uradim jedan kvalitetan "photo set" na tim čuvenim starim vagonima. Pozvao me je fotograf, koji je inače moj dobar prijatelj, i zajedno smo pronašli lokaciju iz moje mašte i pretvori misli u delo. On je reagovao brzo i već sutradan sam imao fotografije", otkriva Ognjen i dodaje:

"Uslovi su bili užasni, što na slici ne može da se primeti. Januar mesec, napolju jako hladno, a ja poziram u majici kratkih rukava ispod koje ništa ne sme da se nosi jer je takvog kroja. S obzirom da su fotografije nadmašile moja očekivanja, brzo sam zaboravio šta sam proživeo na snimanju istih”.

Ognjen je mlad, ambiciozan dečko i kako kaže, u budućnosti bi želeo da nastavi da se bavi modom, ali i da uspešno upiše fakultet.

”Za sada radim fotografije za sebe i za ljude koji me prate na društvenim mrežama, imam nekoliko ponuda za photo setove i nadam se većem uspehu. Svaku ponudu koju dobijem ću rado prihvatiti, svaki savet, kritiku i pohvalu isto tako. Sledeće godine planiram da upišem Medicinski fakultet, a modom nastavljam intezivno da se bavim bez obzira na to. Sad čekam neku ponudu i nadam se da će se moj san ostvariti.”