Tri načina da imate guste obrve!

Guste i što prirodnije obrve potpuni su hit! Međutim, ne mogu sve devojke da se pohvale takvim obrvama. Mnoge imaju, veoma svetle obrve, a druge, pak, veoma retke. Ovo su saveti za njih...

.

Olovka

Olovka je najlakši način da obrvama date volumen. Ali, kako biste bile sigurne da se olovka neće brzo i obrisati, važno je da pronađete onu pravu. Olovka za obrve mora da bude suva i tvrda. Masne olovke, poput onih za oči, neće se stopiti s vašim prirodnim dlačicama i vrlo brzo će se razmazati.

Kratkim potezima, u smeru njihovog prirodnog rasta, naoštrenom olovkom iscrtate dlačice i popunite sve praznine unutar vašeg prirodnog luka obrve. Na kraju aplikatorom na drugoj strani olovke nježno pročešljajte obrve kako bi se potezi potpuno stopili s dlačicama.

Senka

Baš poput snke za oči, pigment u prahu koji je namenjen nijansiranju obrva savršeno je rešenje za naglašavanje ovog elegantnog detalja na licu. Ali senka za obrve i senka za oči nisu ista stvar. Pigment za obrve sadrži sivkaste, mat tonove koji će se lako stopiti s bojom dlačica i time delovati vrlo prirodno.

Na tanku četkicu (poput one za ruž za usne, a najbolje koso sečenu) nanesite malo senke, istresite ga pa kratkim pokretima u smeru rasta dlačica popunite praznine i naglasite prirodni luk obrve.

Tuš

Zahvaljujući sitnim zrncima, senkom popunjene obrve izgledaju vrlo prirodno. Ali osim kao prah, možete je naneti i u obliku tuša za oči. Postoje senke za obrve za mokro i suvo nanošenje, ali postupak možete napraviti s bilo kojom senkom. Na ovaj način obrve možete iscrtati vrlo precizno i izgledaće vrlo prirodno.

U posudicu, čep ili poklopac nakapajte nekoliko kapi vode. U vodu umočite tanku četkicu pa njom pokupite zrnca senke. Na ruci ili na posudici izmešajte pigment i vodu tako da kada povučete po koži dobijete ne gustu poput tuša, već transparentnu, vodenastu liniju.

Kada ste dobili željenu nijansu i gustoću četkicom u smjeru rasta dlačica laganim pokretima iscrtajte obrve i popunite praznine između dlačica. Ovaj postupak vrlo je detaljan i postojan, ali za nanošenje je potrebno malo prakse.