Jedna od najskupljih torbi se oseća na marihuanu, žene je ljutito vraćaju

Birkinka, ikonska torbica modne kuće Hermès koja važi i kao statusni simbol zbog svoje paprene cene i poveće liste čekanja koju kupci često moraju da prihvate zapravo i nije tako poželjan komad.

.

Sve češće se, naime, događa da dame koje su izdvojile i više od 16 hiljada evra za svoj primerak torbu vraćaju nazad jer ima neprijatan miris.

Tačnije, kažu da im smrdi na – marihuanu.

Tretiranjem kože navodno nastaje miris koji podseća na sagorelu "travu" i koji počinje da se širi čim temperatura malo poraste. Ako ostavite Birkinku izloženu na suncu ili u autu, pripremite se na neprijatan miris.

– Prodavnice širom SAD-a prisiljene su da vrate novac vlasnicama koje kažu da im torba smrdi. Torbe vraćamo u Pariz jer niko zapravo ne zna kako se nositi s tom naročito neprijatnom situacijom, izjavio je neimenovani izvor za jedne novine.

Problem, čini se, ne nastaje kod svih kožnih modela, već kod onih koji su proizvedeni i kupljeni tokom 2013. i 2014. godine. Smrad "trave" ne oseti se kod modela od krokodilske kože koji se prodaju za neveroatnih 60 hiljada dolara.

Pratite nas i na Tviteru: PRVA