Šta cena vereničkog prstena govori o budućem braku?

Da li skup prsten znači i srećan i dugovečan brak? Pročitajte rezultate poslednjih istraživanja...

.

Veliki lepi dijamant obara devojuku, buduću ženu, s nogu. Ali! O da postoji ali!

Poslednje istraživanje na ovu temu rađeno je u Americi i u njemu je učestvovalo 3000 odraslih, oženjenih muškaraca. Ono je pokazalo da što je veći dijamant na prstenu, to je brak... kraći!

Muškarci koji su na verenički prsten potrošili između dve i četiri hiljade dolara šansa za razvod bila je 1,3 puta veća nego kod onih koji su na prsten potrošili, neki bi rekli, svega 500 do dve hiljade dolara.

Oni koji na venčanje daju 20 hiljada dolara i više imaju čak 3,5 puta veću šansu da se razvedu od onih koji su na svoje venčanje potrošili između pet i 10 hiljda dolara.

U SAD-u prosečno venčanje košta 30 hiljada dolara, prenosi Huffington post.

Naučnici ovakve rezultate objašnjavaju finansijskim stresom budućih supružnika koji žarko žele da im dan kada će jedno drugom izgovoriti da bude savršen, iako možda nemaju novca za sve prohteve! Žene čiji je prsten koštao 2000 dolara, veća je verovatnoća da će se žaliti na stres zbog pripreme ali i finansiranja venčanja nego one čiji je prsten koštao 1000 dolara i to za čak 82-93 odsto!

Pa zašto onda ljudi troše toliku sumu novca za svoje venčanje? Zašto troše mnogo više nego što imaju?

Naučnici krivca pronalaze u industriji venčanja, koja je u poslednjih 50 godina stvorila nove standarde, koji tvrde da veće i raskošnije venčanje, znači i pozitivniji brak.

Tako su 1959. bila su potrebna dva meseca za organizaciju venčanja. Kasnije, 90-ih godina prošlog veka časopisi su preporučivali 12 meseci priprema!

Podaci iz 2012. godine pokazuju da je samo u SAD-u potrošeno 7 biliona dolara na vereničkoo prstenje.

Pratite nas i na Tviteru: PRVA